Poliție politică, abuzuri incredibile și concedieri la ordin în Neamț. Autoritățile dorm sau se fac că nu văd (VIDEO)

1

În urma unei altercații ușoare la Roznov, între un poștaș și o persoană care părea în stare de ebrietate, altercație la care martori au fost trei membri ai PNL, poștașul din orașul Roznov a fost dat afară din serviciu în baza unor reclamații făcute, coincidență, tot de trei liberali.

Povestea poștașului este una simplă: un om care își făcea meseria pe care o avea de o viață și care a făcut un pas greșit spre politică, devenind consilier local PNL. Poștașul despre care facem vorbire e un om simplu, cu frică de Dumnezeu, care a preluat meseria de la tatăl său care și el fusese poștaș în același oraș.
La un moment dat, acest poștaș, în calitatea lui de consilier local, nu a mai vrut să voteze unele proiecte propuse de șeful lui de la PNL, deoarece i se păreau profund ilegale. Deși i s-a ”explicat” că nu trebuie să respecte legea, adică să voteze conform propriei conștiințe, ci trebuie să voteze tot ce propune primarul PNL de la Roznov, poștașul nu a vrut să respecte ordinul de partid și drept urmare a fost exclus din PNL, dar nu înainte de a i se spune că va fi dat afară și de la locul său de muncă de la poștă, după cum declară acesta.

Omul nu a crezut că este posibil să își piardă un loc de muncă cu tradiție din tată în fiu, fiind vorba de un loc de muncă pe care nu l-a obținut pe criterii politice, ci doar prin muncă cinstită, dar iată că planetele s-au aliniat prost pentru acest om și în urma unor succesiuni de fapte și coincidențe la care au participat în special liberali s-a trezit dat afară din serviciu în urma întrunirii unei comisii de disciplină care a analizat cu exces de zel activitatea poștașului.

În comunitățile mici poștașul reprezintă un element cheie în societate, deoarece de el depind foarte multe lucruri pe care oamenii le primesc prin intermediul poștei, începând cu facturi și terminând cu pensii sau bani care vin de la copii și așa mai departe. Atât de bine își făcea treaba acest poștaș și atât de nedreaptă a părut pentru comunitate concedierea acestui om încât astăzi, în fața poștei din Roznov, a avut loc un protest spontan de susținere acestui poștaș din partea comunității.

Este suficient să vedeți în clipul video ce spun oamenii din comunitate despre poștaș ca să înțelegeți că suspiciunile de demitere abuzivă a lui sunt întemeiate. Aceasta este doar o poveste despre un om care s-a trezit fără loc de muncă în urma unui șir de coincidențe plecate de la faptul că cineva de la PNL nu l-a mai plăcut.

Mai departe, povestea este mult mult mai gravă la Neamț. La noi noțiunea de poliție politică a căpătat proporții cu adevărat îngrijorătoare și, în mod ciudat, instituțiile statului nu văd absolut nimic, deși lucrurile sunt din ce în ce mai evidente și au ajuns de notorietate. Plângeri penale fără absolut nicio bază reală făcute de președintele PNL Neamț, George Lazăr, doar pentru a crea disconfort și a hăitui oamenii incomozi care trebuie să apară în presa servită partidului cum sunt chemați la DNA sau anchetați de DNA și asta doar pentru a-i compromite, căci, ulterior, când dosarele penale se termină cu „fapta nu există” nimeni nu mai scrie nimic și oamenii rămân compromiși.

Ar trebui ca cei de la DNA sau alți procurori să-l contacteze pe fostul șef al Finanțelor de la Neamț care a fost mutat disciplinar în alt județ după ce a refuzat să controleze cu exces de zel firmele dintr-o listă pe care o primise de la un lider PNL. De asemenea, ar putea să meargă procurorii și la cei de la ISC să vadă câte controale au trebuit să facă la sugestia președintelui PNL când acesta avea și funcția de prefect. Nu ar fi rău să meargă și la Apele Române, să vadă câte controale și câte amenzi s-au dat unor construcții despre care se pune că ar fi fost ale unor apropiați de PSD. Ar trebui procurorii să meargă la instituțiile din Neamț să ia listele cu controalele făcute cu exces de zel și să-i întrebe pe cei care le-au făcut de unde au primit ordinul pentru că la Neamț se dădeau ordine directe, unele chiar scrise, de la prefectul PNL care spunea instituțiilor de control unde să meargă și ce să controleze.

Desigur că multe partide când ajung la butoane înțeleg greșit să-și exercite puterea pe care o au, dar atât de direct, atât de odios și cu așa de multă răutate și exces de zel nu s-a ridicat niciodată conceptul de poliție politică la Neamț, nici măcar pe vremea lui Ceaușescu. Și atunci dacă vorbeai contra partidului te luau la miliție, te băteau, dar nimeni nu te lăsa fără loc de muncă și mai ales nimeni nu te hăituia fără să faci nimic doar pentru că nu ești membru în partidul care trebuie.

Toate suspiciunile din acest articol ar trebui urgent anchetate de procurori, deoarece situația pare a fi scăpat de sub control cineva trebuie să oprească poliția politică de la Neamț.

Vă recomandăm să urmăriți întreaga filmare pentru a vedea ce spun oamenii care s-au adunat în fața poștei din Roznov, ce spune poștașul executat politic și, de asemenea, ce spune și șeful de sindicat. Precizăm că această demitere s-a făcut de o comisie internă, fără o decizie definitivă a unei instanțe de judecată.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. unu spune

    putea alege sa intre in alt partid

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate