Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 24 august 2019
 • :
 • :

Poliția Locală Piatra-Neamț are voie să folosească mașinile și telefoanele cetățenilor din oraș…

”Polițiștii locali pot folosi orice mijloace de transport, indiferent de proprietar sau deținător, persoană fizică sau persoană juridică, pentru luarea unor măsuri legale ce nu suferă amânare și nu pot fi duse la îndeplinire altfel.
Cheltuielile se achită ulterior, la cererea proprietarilor, și sunt suportate din fondurile unităților de poliție sau, după caz, de către persoanele care au determinat intervenția, nu mai târziu de 15 zile.”

Asta scrie în regulamentul de funcționare al Poliției Locale Piatra-Neamț. Mai scrie în același document că polițiștii locali pot folosi și mijloacele de comunicare ale persoanelor fizice sau juridice și la fel, cheltuielile se achită ulterior.

O fi bine ca polițiștii locali să aibă voie se urce la volanul mașinii dumneavoastră sau să vă folosească telefonul este o întrebare la care vă lăsăm pe dumneavoastră să răspundeți.
30 comentarii la “Poliția Locală Piatra-Neamț are voie să folosească mașinile și telefoanele cetățenilor din oraș…

 1. Daniel

  Ce pregătire profesională în acest domeniu au acești „polițiști”?
  „Poliția” locală are în dotare stații emisie – recepție au telefoane de serviciu așa că nu văd cum ar avea nevoie de un bun al cetățeanului. Cât despre mașină sau orice alt vehicul/autovehicul dacă este luat prin forță fără consimțământul proprietarului (căci din textul vostru reiese că „poliția” locală e proprietar peste proprietatea cetățeanului) proprietarul de drept din acte să acționeze pe căi legale pentru ultraj, furt pe acești „polițiști” locali și dreptate se va face…

  Raspunde
  1. Some guy

   Ce înapoiați sunt unii oameni. Polițistul nu se urcă la tine in mașină pentru că îi place culoarea, ci pentru că are o urgență ce nu poate aștepta. In foarte multe țări civilizate actul de a refuza ajutorarea sau a obstrucționa (prin refuzul de ajutor) un polițist din aș-i îndeplini funcțiile (care pot avea de-a face cu mai sus menționata urgență) este criminalizat, deoarece actul este împotriva datoriilor civice de cetățeni.

   Dar asta este, ne merităm soarta de codași ai lumii civilizate; nu suntem în stare să ne aruncăm privirile dincolo de colț, numai gunoaiele.

   Raspunde
   1. Anonim

    Când ai văzut poliția locală să facă ceva in plus decât să agreseze vreun bătrân ce vinde zarzavat la colț de stradă sau vreun copil mai emotiv. Ei se pretează doar in fața celor lipsiți de apărare. Sunt o gluma bună pe banii contribuabililor .

    Raspunde
   2. Gabi

    Este corect ce spuneți doar că dânșii s-au exprimat în alt mod….
    Ideia este că pregatirea acestor domni nu îi recomandă să conducă masina mea. Cred că nu ar sti nici să o pornească…

    Raspunde
 2. Cineva

  Oameni buni .nu săriți mă așa
  Nu vine polițistul sa te scoată afară din mașină ,să îți ia mașina și să urmărească el un răufăcător așa cum vedeți prin filme că arată ei o legitimație și îți ia mașina.

  Calmati.va…

  Știrea se referă că DA,polițistul poate solicita ajutorul tau in cazul in care nu are altceva la îndemână.
  Se poate urca la tine în mașină și să îți solicite ajutorul pentru o urmărire,sau deplasare de la punctul A in punctul B,asta in regim de urgență cu potențial de a încălca anumite reguli de circulație din ordinul lui(treceri pe roșu,neacordări de proprietate etc)

  Tu ca civil NU ai dreptul sa iei oameni la ia,mă nene daca nu ai documente atestate in acest domeniu,ei bine polițistul se poate urca la tine în mașină,fara sa fii sancționat,in cazul in care exista o urgență .

  Scurți de minte sunteți toți.

  Raspunde
  1. Eugen

   Ăștia nu sunt polițiști!!!!!!!!!!! Sunt niste angajați ai primăriei cum sunt și aia care asfaltează sau adună gunoiul!!!!!!

   Raspunde
 3. Milucă

  Va salut!

  Politia Locala Piatra Neamt nu e Politie. Sunt niste baieti si fete cu uniforma si cu un buget pe mana + foooaaarte mult timp liber si plictiseala.

  Va fi hazliu sa vedem BMW-urile, Audi, Merțanele etc. (masini rechizitionate temporar) forjate prin târg de domnii si doamnele de la Politia Locala.

  Pe mine ma incanta acesta masura, intrucat am logan, iar ei sunt satui de loganurile lor, deci ma vor lasa in pace.

  PS: ori iesiti in strada la protest (aprobat in prealabil de Primarie), ori puneti gaz de calitate in rezervor…nu de alta, dar masinile dvs (alea mai scumpe, evident) trebuie sa dea maximum de performanta pt distractia celor de la Politie. SPOR!

  Raspunde
 4. andrei

  cea mai mare tampenie dupa ce ca nici nu-și fac datoria cu tot ce au in dotare acum mai apelați si la public . 😁😁😁😁😁😁

  Raspunde
 5. Florin

  Ca sa intre pe site-uri deocheate sau sa sune la nr cu 8989 ? Eu nu le deblochez telef sa vad ce fac atunci joaca ping pong cu el ?

  Raspunde
 6. Plesea Gheorghe

  Sa poftească polițaiul ca-l tratez cu refuz categoric ba mi si il ultragiez !!!
  Poate le rechiziționează !!!!

  Raspunde
 7. Katallyn Csaba

  Tare as vrea sa vad cum ma da afara din Trabant cand ei vor sa urmareasca un BMW….., sau sa-mi folosesca Nokia 3310 incercand sa folosesca „ecranul tactil” pentru a accesa serviciul de urgenta 112!

  Raspunde
 8. Negru Traian

  Nu le ajung masinile din dotare? Au misiuni de urgenta cu caracter salvator (precum ambulanta, SMURD, pompieri) si nu pot salva viata altor persoane daca nu au masina? Eu nu am sa dau cheia masinii mele nici unui politist niciodata!!!

  Raspunde
 9. Marian Iuliana

  Nu e bine deloc sa ne fie folosite lucrurile personale nu sunt de acord să își cumpere telefon și mașina de ce îmi iau mașină sa o folosească poliția? Sunt împotriva

  Raspunde
 10. Cristina

  Eu cred că nu e foarte normal. Poliția locală deține mașini și nu văd care ar fi motivul pentru care să o ia pe a mea! Cât despre telefon, ce să zic? La 112 oricum sună în zadar!

  Raspunde
 11. George

  E un fel de rechiziționare ca în vreme de război și mi se pare că se încalcă în mod flagrant Constituția.

  Art. 136. Proprietatea

  (5) Proprietatea privată este inviolabilă, în condiţiile legii organice.

  Iată și legea organică:

  LEGE nr.132 din 15 iulie 1997
  privind rechiziţiile de bunuri şi prestările de servicii în interes public

  Textul actului publicat în M.Of. nr. 161/18 iul. 1997

  Parlamentul României adoptă prezenta lege.

  CAPITOLUL I
  Dispoziţii generale

  Art. 1. – Rechiziţia de bunuri şi prestările de servicii reprezintă măsura excepţională prin care organele autorităţii publice împuternicite prin lege obligă agenţii economici, instituţiile publice, precum şi alte persoane juridice şi fizice la cedarea temporară a unor bunuri mobile sau imobile, în condiţiile prezentei legi.
  Art. 2. – (1) Bunurile rechiziţionate vor fi puse la dispoziţia forţelor destinate apărării naţionale sau a autorităţilor publice, la declararea mobilizării generale sau parţiale ori a stării de război, la instituirea stării de asediu sau de urgenţă, precum şi în caz de concentrări, exerciţii şi antrenamente de mobilizare ori pentru prevenirea, localizarea, înlăturarea urmărilor unor dezastre, cât şi pe timpul acestor situaţii.

  Art. 2. – (1) Bunurile rechiziţionate vor fi puse la dispoziţia forţelor destinate apărării naţionale sau a autorităţilor publice, la declararea mobilizării generale sau parţiale ori a stării de război, la instituirea stării de asediu sau de urgenţă, precum şi în caz de concentrări, exerciţii şi antrenamente de mobilizare ori pentru prevenirea, localizarea, înlăturarea urmărilor unor dezastre, cât şi pe timpul acestor situaţii.
  Art. 6. – (1) Rechiziţionarea bunurilor şi chemarea persoanelor fizice pentru prestări de servicii în interes public, în situaţiile prevăzute în prezenta lege, se fac de către centrele militare judeţene şi al municipiului Bucureşti.

  CAPITOLUL III
  Efectuarea rechiziţiei de bunuri şi prestărilor de servicii
  în interes public

  Art. 14. – (1) Bunurile se rechiziţionează numai în baza ordinului de predare emis de autorităţile militare prevăzute la art. 6 din prezenta lege.

  (2) Ordinul de predare a bunurilor ce se rechiziţionează va cuprinde, obligatoriu, denumirea autorităţii militare emitente şi a unităţii beneficiare, temeiul legal al rechiziţiei, datele de identificare a bunurilor, a proprietarului sau a deţinătorului acestora, precum şi menţiunile despre locul şi termenul predării bunurilor.

  (3) Ordinul de predare se înmânează proprietarului sau deţinătorului de către delegaţii centrelor militare judeţene, al municipiului Bucureşti ori prin delegatul administraţiei publice locale, al poliţiei sau al unităţii beneficiare, după caz.

  Art. 15. – La predarea bunurilor rechiziţionate se încheie un proces-verbal în care sunt înscrise, pe lângă datele de identificare, menţionate în ordinul de predare, starea şi valoarea bunurilor la data rechiziţiei.

  Se pare că nici Poliția Națională nu are dreptul legal de a rechiziționa bunuri de la populație. Cu atât mai puțin cea locală.
  E un joc periculos.

  Raspunde
 12. Marius

  Cum adica „pot folosi”? Ce inseamna asta? Adica orice fost gardian public poate sa-mi ia masina cand are el chef, sau trebuie sa aiba acordul meu? Nu e foarte clar. Ce mizerie mai e si asta?

  Raspunde
 13. Eugen

  Asta este o glumă proastă, pentru ce au nevoie gardienii publici de deplasare urgența? Gardienii publici(polițistii locali) sunt niște foști paznici transformați in catelusii primarilor.Nu răspund la sesizări 112 , NU LUCREAZĂ IN DOSARE PENALE, atribuțiile pe linie de circulație rutieră sunt discutabile si instanțele de judecată anulează aproape orice proces verbal întocmit de aceștia din lipsă de legalitate.Inclusiv folosirea girofarului albastru este ilegală întrucat in OUG195/2002R(Codul rutier) scrie foarte clar ce instituții au dreptul să il folosească și Poliția Locală nu este una dintre ele.Pe lângă toate astea au in dotare mașini noi, echipamente mai performante decât ale Poliției Române, pentru ce să ceară ei sprijin? Să se ducă repede să amendeze o bătrână care vinde niste patrunjel? Să amendeze repede un om al străzii pentru cerșetorie ca să își facă norma, că oricum oamenii străzii nu își plătesc amenzile? Ce urgență poarte avea această instituție creată primarilor ca să aibă și ei o „poliție” a lor?

  Raspunde
 14. JustME

  Incalca GDPR si multe altele, plus ca daca s-ar intampla sa utilizeze o astfel e masina a unui cetatean, as solicita reparatii in service la tot ce se poate, plata daunelor provocate de utilizarea necorespunzatoare a unui autovenicul + ziua pierduta de lucru si altele. Nu cred ca le convine!

  Raspunde
 15. Sandu Robert

  Nu aș da mașină sau telefonul sau indiferent ce îmi aparține sub nici o formă. Ba mai mult maș împotrivi indiferent de situație și chiar dacă sunt în uniformă. Legea asta nu face altceva decât să facă mai multe abuzuri decât au făcut până acum.

  Raspunde
  1. Sandu Robert

   Și încă ceva. Păi dacă eu am plinul făcut la mașină, pentru ce trebuie sa aștept 15 zile sa mi se returneze banii pe cât combustibil au consumat??? Sunt obligat să suport eu din buzunarul meu cheltuieli pe o perioada de timp? Cine le da dreptul ăsta? O lege care îi protejează mereu??? Să fim serioși. Cred ca 90%sunt de acord cu mine și chiar sunt curios sa vad dacă se publică comentariile mele. Sau poate ma trezesc cu vreo Amendă, că acum nici sa mai vorbim nu avem voie. Mă aștept și la asta

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *