Poliția Locală nu recomandă încurajarea cerșetoriei

0

Poliția Locală Piatra-Neamț continuă acțiunele de combatere a cerșetoriei cu sloganul „Ajută-i! Spune „NU” cerșetoriei.”.

Instituția a precizat că cerșetoria este un fenomen tot mai des întâlnit, însă dacă vrem cu adevărat să-i ajutăm pe cei ce apelează la mila publică, nu trebuie să-i încurajăm prin a le oferi bani.

„Poliția Locală Piatra Neamț desfășoară o campanie de identificare a persoanelor care practică cerșetoria, mai ales că multe dintre acestea sunt copii sau vârstnici.

Cu sprijinul lucrătorilor Direcției de Asistență Socială, polițiștii locali se află zilele acestea în zonele frecventate de cerșetori, pentru a-i îndepărta și pentru a le explica cetățenilor că prin încurajarea cerșetoriei nu putem suprima acest fenomen și efectele negative pe care le produce asupra societății.

Minorii depistați că apelează la mila publică sunt încredințați structurilor de asistență socială ale localităților din care provin, pentru luarea măsurilor de protecție ce se impun.”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Piatra-Neamț.

FOTO: Politia Locala Piatra Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate