Kituri cu materiale didactice printate 3D pentru catedrele de științe

0

Din dorința de a ajuta mediul educațional românesc, elevii Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”, care fac parte de echipa de robotică Xeo din Alba Iulia, au donat către 10 școli gimnaziale din județul Alba, kituri cu materiale didactice printate 3D pentru catedrele de științe.

Echipa de robotică Xeo a transmis:

Povestea proiectului a început în luna septembrie a acestui an, când, dupa un prim proiect câștigat prin programul Start ONG, finanțat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow, ne-am dorit sa venim în ajutorul profesorilor și al elevilor pentru a ușura predarea și înțelegerea orelor de biologie, chimie și fizică. Având în vedere domeniile vizate în cadrul acestui program: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură, am văzut oportunitatea de a ne încadra cu ideea noastră la domeniul “educație”. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG fiind cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă, iar având în vedere că asociația noastră este un ONG înființat anul trecut, deci relativ fără prea multă experiență, ni s-a părut oportunitatea potrivită de a înscrie și ideea noastră.

Proiectul vine în ajutorul cadrelor didactice atât în scenariul şcolii fizice, cât şi cel al şcolii online prin materialele printate 3D care ar putea fi prezentate clasei, elementele interactive de învățare, precum un tabel periodic construit sub formă de puzzle, un model al pendulului lui Newton şi o instanță a unui impossible table, învâțându-i pe elevi principii simple, însă deosebit de interesante ale fizicii, chimiei şi biologiei. Pe de altă parte, pentru scenariul online, elevii au acces, prin intermediul codurilor QR prezente în broşura ce a venit împreună cu kit-ul, la filmulețe scurte de prezentare a fiecărui element din kit şi la modelul 3D în format virtual al acestuia, putând fi observat  fiecare detaliu individual.

Scopul proiectului îl constituie facilitarea unei înțelegeri eficiente a lecțiilor învățate şi a utilizării materialelor didactice de către elevi şi în afara orelor de curs, oriunde s-ar afla aceştia. Totodată, uşurează munca profesorilor prin oferirea acestora a unor materiale care pot ilustra practic teoria predată la clasă.

Finalul proiectului nu este însă acesta, dorința noastră este ca şi alte asociații şi companii să adopte această inițiatită şi mentalitate şi să încercăm, împreună să dotăm şcolile din sistemul românesc pentru a ajuta viitoarele generații să se dezvolte şi să aibă, la rândul lor, o gândire îndreptată spre viitor şi întrajutorare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate