ULTIMA ORĂ: Președintele anunță când se redeschid școlile în România

1

În cadrul unei conferințe de presă la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a declarat că s-a ajuns în unanimitate la nivel central la o concluzie importantă legată de școli.

„Din semestrul doi, după vacanța de o săptămână la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni.”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, se au în vedere trei scenarii: verde, galben și roșu.

În localitățile din scenariu verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În scenariul galben lucrurile se schimbă: merg în continuare la grădiniță și școală copiii de la grădiniță, cei din ciclul primar 1-4 și cei din anii terminali, 8 și 12. În scenariul roșu, când rata de infectare depășește 3 la mie, merg copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Când se ajunge peste rata de infectare mai mare de 6 localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, se merge în online. Acestea sunt concluziile principale.

Despre Universități. Având în vedere că fiecare are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară, dar sunt liberi să se alinieze la scenariul din preuniversitar. Toate aceste lucruri devin realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav. Toate celelalte măsuri rămân în vigoare, se schimbă doar evaluarea pentru școli. În 2 februarie, înainte de începerea școlii, vom face o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată în 2 februarie.”, a declarat președintele.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. VLAD spune

    Am impresia ca Iohannis este purtatorul de cuvant al guvernului ! Lui Klaus Iohannis îi place să-i arăți o basculantă de respect, disciplină și confortul. Omul, ca toți ceilalți aparținînd etniei sale, nu are humor și nu suportă să fie luat peste picior. Este de-a dreptul fălos (un soi de mîndrie poleită peste un caracter găunos) și vrea ca tot ce dă bine să vină de la dînsul și tot ce merge prost să fie din cauza altora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate