PNL Neamț în pragul colapsului. De ce?

1

PNL Neamț este în pragul colapsului după ce conducerea partidului a trecut prin cea mai mare umilință posibilă, anunțând candidatul Leoreanu la primăria Roman și candidatul anunțând apoi că nu candidează. La această lovitură năucitoare se adaugă trecerea primarului PNL de Roman, Micu Lucian de la PNL la PSD și se vorbește din ce în ce mai apăsat și de o candidatură a lui Dragoș Chitic, primarul de Piatra-Neamț, din afara partidului, după ce la Piatra PNL a pus un candidat atât de slab încât nici nu au avut curajul să îl supună intern la vot în fața organizației locale de partid.

Cum au ajuns aici liberalii? Simplu. Echipa care conduce acum PNL Neamț s-a uitat prea mult la filme și a crezut că poate conduce totul după bunul plac, aplicând metoda dezbină și condu îmbunătățită cu amână și forțează.

Prima mare greșeală a PNL Neamț a fost amânarea la infinit a majorității deciziilor interne, fapt pentru care nici acum nu are stabiliți candidații pentru toate localitățile din Neamț. Au vrut să facă jocuri și să țină lumea încordată, doar că i-au încordat pe unii atât de tare încât au plesnit.

A doua greșeală care a dezamăgit absolut pe toată lumea a fost agresarea cu controale abuzive a multora dintre cei care li s-au opus. Am auzit oameni din PNL care spuneau că le este rușine când văd cum sunt hăituiți politicienii care nu sunt pe placul conducerii PNL sau am auzit patroni anti-PSD care spuneau că este inadmisibil ca cineva să trimită controale cu dedicație la firme private. Această răutate caracterizată de unii ca fiind ”abuz și șantaj” face deja obiectul unor cercetări penale despre care vom discuta altă dată. Această inchiziție liberală la Neamț a făcut ca mulți oameni să se delimiteze de PNL.

Unde au greșit fundamental cei care conduc acum PNL-ul? Cum se spune în limbaj urban ”și-au luat singuri grade”. S-au trezit deodata lideri autoritari și au avut pretenții ca lumea să meargă pe sârmă în fața lor, dar fără să se bazeze pe nimic. Alții care au făcut la fel înaintea lor la Neamț, cum ar fi Tărâță sau Ștefan, s-au bazat pe ceva. Au adunat indivizi și i-au făcut oameni. Le-au dat funcții, afaceri și tot ce aveau nevoie să se îmbogățească și abia apoi i-au pus să meargă pe sârmă și majoritatea au mers cu plăcere. Actuala conducere a PNL Neamț a avut pretenția să vină lumea să le pupe ghiulul doar pentru că sunt frumoși și deștepți, lucru care nu a funcționat decât o perioadă scurtă până ce s-au prins toți cum stă treaba.

Orice ar zice unii, cu actuala conducere a PNL Neamț liberalii sunt pe tobogan. Au ajuns la nivelul la care nici un opozant politic nu le poate face mai mult rău electoral decât își fac singuri cu mana lor. Deja în principalele orașe Piatra-Neamț și Roman nu se mai pune problema ce voturi noi să mai adune PNL-ul, ci cum să le păstreze pe cele care le aveau.

Iosub Robert

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. Varga Szandor Andrasz spune

  PNL trebuie trimis la lada de gunoi a istoriei, alături de pntcd .
  Acolo le e locul, cu Udrea, cu Bica, cu pinalty .
  Au distrus o tradiție seculară, au intinat doua partide creatoare de reîntregire fe neam si țară .
  Dictatura orban vela Tătaru militieneasca, abuzurile incalificabile asupra bătrânilor si bolnavilor trebuie pedepsite la urne.
  Asistăm la grotești întâmplări de gen paza si protecția mafioților la înmormântarea sefului duduianu dar pe de altă parte la amenzi enorme puse inclusiv la băbuțe ieșite in uliță după porc fara declarație

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate