Swedish Animal Aid caută voluntari locali pentru campaniile de sterilizări din Neamț – 2020

0

Asociația Swedish Animal Aid, în parteneriat cu Asociația Gatuhundars Ratt Till Liv sponsorizează o mare campanie de sterilizare rezervată câinilor cu sau fără stapân în diverse localități din Neamț, în colaborare cu S.C. Tudor DocVet SRLAsociatia YOUth for NeamtHam Piatra Neamt și alți parteneri. 

Pe 24 iulie 2020 s-a încheiat prima mare campanie de sterilizări pentru câini cu și fără stăpân din județul Neamț. (click aici pentru articol). Campania continuă și în luna august. Pe 8 august a avut loc o campanie în Dobreni, iar următoarele campanii din această lună au loc pe 22 august în Gârcina și pe 29 august în Bicaz. Programările se pot face la numerele de telefon: 0740318815 sau 0233232429.

Fondurile sunt acoperite strict din donațiile suedezilor, iar o parte dintre donații vin și de la localnicii din Neamț.

SE CAUTĂ VOLUNTARI LOCALI

Cu toate acestea, este necesară o implicare a comunității locale sub formă de voluntariat pentru ca această campanie să devină una permanentă în județ. Este singura soluție pentru a stopa fenomenul animalelor fără stăpân și pentru a preveni drama câinilor înghesuiți în adăposturi publice.

Așadar, pe lângă nevoia de implicare a primarilor în răspândirea informațiilor legate de obligativitatea prin lege de a steriliza câinii de rasă comună, este nevoie de voluntari.

Asociația suedeză Swedish Animal Aid face un apel public la oamenii care sunt dispuși să rupă din timpul lor pentru această cauză nobilă.

„Dacă nu primim sprijin local din Neamț, vom fi nevoiți să ne mutăm zona de interes și să căutăm altă locație din România. Avem nevoie de localnici, de voluntari care să caute spații în comunele lor pentru a realiza sterilizări, să discute cu oamenii, să îi convingă să își aducă animalele la sterilizat (e gratuit!), să meargă din poartă în poartă și să răspândească afișe/flyere deoarece nu toată lumea are internet în zonele rurale.”, ne-a declarat Cecilia To, președintele Swedish Animal Aid.

Sprijinul este necesar în lunile septembrie și octombrie, în cât mai multe localități, în special cele rurale, din Neamț. Dacă totul merge bine, din luna noiembrie campaniile se vor desfășura la cabinetul veterinarului Andrei Tudor din Piatra-Neamț.

În speranța că sunt oameni din Neamț dispuși să facă voluntariat pentru a sprijini eforturile suedezilor, aceștia sunt rugați să ia legătura cu Cecilia To pe Facebook aici (click) sau pe email swedishanimalaid@gmail.com sau cu dr. Andrei Tudor la sediul cabinetului de pe Strada Pictor Grigorescu din Piatra-Neamț sau la numerele de telefon 0740318815 sau 0233232429.

Grup pe Facebook dedicat voluntarilor: https://www.facebook.com/groups/304813927300486

Atenție: această campanie este destinată proprietarilor de câini sau câinilor din stradă. Nu vor fi acceptate cereri de sterilizare de la asociații sau grupuri de voluntari pentru câinii destinați să fie dați în adopție în străinătate. Sterilizarea este gratuită, dar va putea fi făcută o mică donație la fața locului sau pe Facebook.

Banii strânși de Asociația Swedish Animal Aid vor fi folosiți pentru a finanța sterilizări suplimentare în zonă. 

Sterilizându-i contribui la prevenirea bolilor, puilor nedoriți, abandonului, cruzimii. Fii Responsabil! 

Beneficiile sterilizării: 

• Reduce riscul apariției tumorilor mamare 

• Împiedică apariția tumorilor ovariene și a piometrului 

• Împiedică apariția cancerului testicular 

• Previne apariția problemelor de prostată 

• Elimină neplăcerile cauzate de manifestarea comportamentului sexual (marcarea teritoriului, etc.) 

• Animalele sterilizate trăiesc mai mult! 

Mituri false: 

• Nu se îngrașă 

• Nu își schimbă comportamentul 

Atenție! Animalele să nu mănânce și să nu bea apă cu 12 ore înaintea sterilizării! De asemenea, vor avea nevoie de îngrijire după operație. 

Atenție! Conform legii 258/2013 dacă nu vă sterilizați câinele din casă sau curte, comiteți o contravenție și veți fi sancționat cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei. 

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate