PNL a reparat o mare greșeală a PSD. Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time a fost votată de Parlament

3

Într-o zi, un cap pătrat de la PSD a modificat modul în care erau impozitate contractele de muncă mai mici de 8 ore. Adică, dacă aveai un angajat cu 2 ore pe zi plăteai dări la stat la fel ca la unul cu 8 ore. O aberație din cauza căreia s-au desființat locuri de muncă căci niciun angajator nu era nebun să dea 2-300 lei unui angajat care muncește 1-2 ore și pentru acești bani să plătească 800 lei, ceea ce însemna o impozitare a muncii cu 300%.

Iată că acum s-a făcut un lucru foarte bun și s-a anulat această aberație legislativă lucru pentru care guvernul PNL merită felicitat.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, 4 decembrie, eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Măsurile urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2020. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parţial se va face prin aplicarea unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

Până la luarea acestei măsuri, angajatorii erau obligaţi să achite statului CAS și CASS la nivelul unui salariu minim brut pe ţară pentru angajaţii part-time. Măsura a fost introdusă în 2017. Practic, firmele erau obligate să plătească CAS și CASS ca pentru un salariu minim pe economie chiar dacă salariatul respectiv aveaun câștig lunar sub nivelul salariului minim brut.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Oleaca spune

    Tot un cap patrat . Guvernul Orban a anulat majorarea de 150 de lei, „în mână”, stabilită de PSD pentru angajații cu studii superioare plătiți la salariul minim. Cozmaciuc , Nazare nu mai spuneti nimic ati luat pozitia strutului.

  2. Gradinaru Neculai spune

    Scuze : nu am vorbit despre cât va fi afectat atât bugetul de stat cât și bugetul de pensii dar consider că vă dați seama! Mulțumesc.

  3. Gradinaru Neculai spune

    Părerea mea este că se face o mare greșeală.Trebuia făcută diferența între cei care au o normă de bază de 8 ore și în afara programului de la norma de bază mai lucrează suplimentar 2 -4 ore zilnic ,( exemplu: personalul din sistemul sanitar) și cei încadrați doar cu 2 – 4 ore din alte sectoare de activitate și nu au un contract de muncă de 8 ore zilnic, dar lucrează zilnic câte 8-10 ore și este plătit pe statu de salarii pentru 2 – 4 ore zilnic.Aceștia beneficiază de vechime în muncă doar pentru cele 2- 4 ore pentru care este plătit pe staul de salarii, pentru care se fac și virările lunare pentru pensii , sănătate și impozitul aferent. In final aceștia vor beneficia de o pensie nici cât un ajutor social și vor fi muritori de foame.
    Inspecția Muncii nu va reuși niciodată să depisteze toate aceste nereguli ce se fac în sistemul privat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate