PNL a propus ca nevaccinații să plătească spitalizarea din banii lor dacă fac COVID

1
FOTO: PROTV

Legea care ar urma să introducă certificatul verde obligatoriu la locul de muncă a ajuns astăzi în dezbatere la Comisia de sănătate din Camera Deputaților. Deși a fost respinsă în Senat, legea a ajuns în Camera Deputaților, for decizional.

PNL, prin președintele comisiei de sănătate, Nelu Tătaru, a făcut două amendamente. Prin primul amendament, angajaţii de la stat nevaccinaţi ar urma să beneficieze de decontarea testelor de la buget timp de o lună – și nu de două luni de zile, așa cum a propus PSD, recent.

De asemenea, liberalii au mai depus un amendament care prevede ca persoanele nevaccinate să plătească tratamentul și serviciile de spitalizare atunci când ajung la urgență din cauza infectării cu Covid-19.

Alexandru Rafila, reprezentantul PSD în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a anunțat că social-democrații nu sunt de acord cu propunerea PNL ca românii nevaccinați să își plătească singuri spitalizarea dacă ajung să se interneze cu Covid.

„În mod evident nu am fost de acord și cred că a înțeles și PNL că plata serviciilor medicale de nevaccinați este exclusă. Este exclusă și medical, ar accentua problemele pentru că ar duce la prezentarea tardivă la spital, or noi vrem că pacienții să se prezinte cât mai repede la spital și asta (propunerea PNL) e o barieră. Nu e o soluție, e o complicare a situației, ar duce mai degrabă la creșterea mortalității, nu la rezolvarea problemei”, a spus Rafila.

1 Comentariu
  1. Codrin stefanescu spune

    PNL să-și propună sa plătească amenzile de la temple pentru nepurtarea măștii în interior, fumat în bar și eveniment organizat în stare de alerta (aprox 20 oameni în separeu).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate