Piatra-Neamț, un oraș în care nu se recomandă să ai mașină electrică

3

Brusc, autoritățile locale din Piatra-Neamț sunt preocupate de reducerea poluării, dar nu fac nimic ca municipiul Piatra-Neamț să devină prietenos cu mașinile electrice.

Să deții o mașină electrică în Piatra-Neamț este un lux, nu o necesitate.

În primul rând nu ai unde să încarci o astfel de mașină. Ar trebui să te duci cu ea în parcare la mall sau la o anumită stație de carburanți și să te învârți în jurul mașinii până ce se încarcă. În cartierele din Piatra-Neamț nu există nici măcar o stație de încărcare a autovehiculelor electrice.

În al doilea rând, bateriile și o parte din electronica mașinilor electrice se află în partea de jos a mașinii, sub șofer și pasageri. O astfel de mașină nu se recomandă să o bagi cu burta prin toate heleșteiele care se formează în zeci de locuri din Piatra-Neamț.

În al treilea rând, zdruncinăturile continue de pe drumurile din Piatra-Neamț reduc semnificativ durata de viață a componentelor mașinilor electrice și în Piatra-Neamț nu este niciun service pentru mașini electrice. Dacă se strică ceva, o pui pe platforma și te duci în alt județ sau în altă țară.

În al patrulea rând, o mașină electrică nu poate fi singura mașină pe care o deții, deoarece infrastructura României și a județului nu este pregătită pentru a oferi posibilitatea facilă de încărcare a bateriilor. Deci trebuie să mai ai încă o mașină. Lucru care devine imposibil într-un oraș unde numărul de parcări se reduce de la o zi la alta.

În al cincilea rând, infrastructura din Piatra-Neamț cu asfaltul de proastă calitate pe care aderența nu este cea care ar trebui să fie va duce la mărirea numărului de accidente, mașinile electrice accelerând de câteva ori mai repede decât cele clasice, dar de oprit opresc la fel.

Nu se pune problema că nu ar fi bine cu mașini electrice. Din contra. Orice șofer pasionat de condus ar vrea să aibă o mașină care ajunge la 100km/h în 2,3-4 secunde. Multă lume din Piatra-Neamț ar achiziționa mașini electrice doar că municipalitatea nu face nimic să transforme infrastructura rutieră în una prietenoasă cu mașinile electrice.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. das Reich spune

  Aceste hibe enumerate sunt valabile pt orice oras din Romania. In cartier poti lasa masina la incarcat peste noapte la priza personala – ajunge pt doua drumuri in oras peste zi. Daca vrei sa faci taximetrie atinci e o problema.
  Noi n avem apa asigurata fara sincope zilnice, noi n avem o centura moderna si functionala – dati o fuga pana la Ciuc sa vedeti cum au rezolvat probelma. Orasul este remarcabil prin carpelile facute de orice conducere a fost la butoane. Doar ca procentul sumei furate din buget probabul ca s a triplat.

  PS – sunt foarte curios daca banati iarasi si iarasi comentariile mele – care nu includ injurii sau cuvinte obscene. Transparenta nu inseamna sa lasi doar comentariile care convin.

 2. STINCESCU spune

  Service-ul Auto Moldova din Piatra Neamț este autorizat pentru intervenții pe masini electrice.

  1. mihai vranceanu spune

   Este.pt Dacia Spring si poate Nissan leaf sau Renault Zoe( desi asta nu se poate numi masina). De restul cam fug…..daca nu se pot repara cu ciocanul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate