Perla Moldovei, în topul celor mai scumpe și nesigure orașe din România

13

orasÎn urma studiului realizat de platforma de imobiliare Storia.ro și agenția D&D Research, Brașovul a fost desemnat  centrul urban cu cel mai avantajos cost al vieții,  menționează pagina storia.ro Cercetarea a analizat percepția pe care românii o au asupra costului vieții perceput din orașul și cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obțin.

Costul general al vieţii reprezintă percepţia pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viaţa în oraşul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilităţile, plata pentru bunurile şi serviciile necesare traiului obişnuit.

În topul celor mai avantajoase centre urbane din România, Brașovul a fost urmat de Cluj-Napoca și Oradea.

În ceea ce privește municipiul Piatra-Neamț,  informațiile nu sunt deloc îmbucurătoare. ”Perla Moldovei” s-a clasat pe locul 5, în topul orașelor cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieții.

Pe primele locuri, în acest top al orașelor cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieții, s-au clasat Reşiţa, Alexandria și Vaslui.

Pentru realizarea clasamentului, participanţii la studiul Storia.ro au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al costului vieţii, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

orase
Sursa: www.storia.ro

Același portal, storia.ro, a mai desfășurat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 un studiu complex asupra siguranței vietii în 42 de orașe din România. În urma încheierii studiului s-a constatat că municipiul Piatra-Neamț, în privința siguranței vieții, se situează pe locul 35 (1.573 de respondenți, nota 62,07), undeva la coada clasamentului, deci este unul dintre cele mai nesigure orașe din România. Citește mai multe aici.

***

Despre proiectul „Orașe și cartiere din România”

Percepția asupra costului general al vieții este cea de-a doua temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartierele din România”, ce se va desfășura până la finalul anului 2017. Până în prezent, 125.966 de români au răspuns chestionarului. Lună de lună, vor fi analizate răspunsurile oferite de români pe diferite capitole precum accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, sau accesul la instituțiile educaționale. Mai multe informații puteți găsi în pagina dedicată cercetării: Orașe și Cartiere din România.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
13 Comentarii
 1. Elena spune

  Total nestiintifica metoda utilizata, bazata pe perceptia subiectiva a respondentilor.

 2. robocop spune

  Nesigur clar cata vreme hotii seara is la ei acasa . Cartiere intregi sub aripa lor ocrotitoare si ciorditoare . Mai ales ca localii se intorc cu spatele , vezi cazul de la piata cu batranica trantita cu pumnul la podea . In prezenta lunui local care nu prea face cinste uniformei .

 3. yo spune

  Foarte adevarat!! Scump, ca vorba aia sa-ti cumperi un obiect vestimentar mai calitativ iti trebuie cel putin 150 lei…si este mai ales nesigur…ramai fara job, vreo cateva luni bune nu mai „pupi” nimic, stai pe tusa cu telefonul in mana in speranta ca poate suna cineva de la vreo firma…in alte orase nu „plangi”dupa un loc de munca!

 4. Tibi spune

  PE BUNE ! NU mi prea vine sa cred in STUDIUL astora de la Storia .ro NU vor EI sa DEZVOLTE ce au avut in vedere in Acest Cost al Vietii , ce aspecte : ,locuri de munca salarii , facturi , cosul de piata , haine , o iesire in oras ,etc .

 5. Privitor spune

  E frumos patriotisnul local, exprimat prin comentarii, dar nu ieftineste nici apa, nici gunoiu, nici parcarile smecherite de clientii primarilor, nici legumele si fructele din piata devenita mafia politicienilor locali, nici …, asa ca locul ocupat e mult prea favorabil.

 6. Daniel Ciprian spune

  În curând întra și în topul celor cu cele mai proaste drumuri…

 7. Momo spune

  De bine nu puteti scrie, totusi? Numai chestii negativiste? Nu vedeti ca si pe voi va denigrati, cei ce stati acolo?? Ce e cu voi oameni buni??

 8. Maria Baetu spune

  Adevărat.

 9. mickey999 spune

  Oare ce ar fi fost daca armele de foc erau legale in Romania?

  Detroit – Neamt??

  🙂

 10. Daniela Stefan spune

  Daaaa dar plin de excroci….pacat

 11. Elena Samson spune

  Frumos oras

 12. Daniela Stefan spune

  Snobismul asta o sa ne omoare

 13. Aiurica spune

  sa-l declare sat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate