Pentru prima oară accesul la internet de pe dispozitive mobile l-a depășit pe cel de pe PC și laptop

0

Conform site-ului statcounter.com, tot mai mulți utilizatori din lume accesează internetul de pe dispozitive mobile. Pentru prima oară, în octombrie, traficul generat de utilizatorii de PC-uri din întreaga lume a fost mai mic decât cel generat de utilizatorii de smartphone și tabletă. Traficul web de pe dispozitivele mobile a fost de 51,2%, in timp ce pe desktop, de 48,8%. Procentele sunt diferite de la regiune la regiune.

Astfel, în Europa, traficul generat pe PC-uri reprezintă 67%, în Asia este de 38%, în Africa est
internet_usage_2009_2016e de 40%, iar în Australia ponderea este de 55%.

În România, traficul generat pe PC-uri reprezintă 65%, pe când cel generat pe smartphone-uri este de 31%, iar cel pe tabletă este de 4%.

Traficul pentru fiecare țară poate fi consultat accesând link-ul: http://gs.statcounter.com.

”Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru firmele mici, mai ales cele ale căror site-uri nu sunt adaptate pentru mobil. Multe din site-urile mai vechi nu sunt.” a declarat Aodhan Cullen, CEO la StatCounter.

“Compatibilitatea cu dispozitivele mobile este tot mai importantă, nu doar datorită creșterii traficului, ci și deoarece Google favorizează site-urile adaptate pentru dispozitivele mobile, datorită rezultatelor căutărilor pe mobil.” Google a lansat recent un instrument prin care firmele pot testa performanța site-urilor lor pe dispozitivele mobile.

Misiunea celor de la StatCounter (http://statcounter.com) este de a furniza firmelor, agențiilor, bloggerilor, asociațiilor, informații pentru măsurarea activității pe site-ul lor, pe blog sau pe forum. Caracteristica importantă a acestui site este ușurința de utilizare, independența și capacitatea de a monitoriza vizitatorii individuali în timp real.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate