Pelerina care te face invizibil: noua descoperire a japonezilor

1

Cercetătorii din Japonia au inventat o incredibilă pelerină care te face invizibil. Tehnologia vine din anul 2003, dar cercetătorii afirmă că pelerina invizibilă a lui Harry Potter este doar începutul.

Echipa, condusă de Dr. Susumu Tachi, de la Universitatea Keio, încearcă să adapteze rezultatele cercetărilor lor astfel încât să vină în sprijinul piloților, șoferilor, medicilor și altor categorii de persoane. Tehnologia reflectorizantă folosește un calculator, o cameră video și un proiector pentru a aduce imaginile de fundal în fața unui subiect care poartă îmbrăcăminte specială, creând iluzia de invizibilitate.

Ceea ce face tehnologia unică este o țesătură făcută din mărgele de sticlă de numai 50 de microni lărgime, care poate reflecta lumina direct înapoi la sursă, la fel ca pe ecranul dintr-un cinematograf. Privit din apropierea sursei de lumină, proiecția este luminoasă chiar în plină zi, și, spun cercetatorii, materialul poate fi aplicat pe aproape orice.

Pe termen scurt, echipa îi vede utilizarea în interiorul automobilelor, avioane și elicoptere. Ei susțin că unghiurile moarte ar putea fi eliminate și astfel ar putea fi evitate accidentele și aterizările dure.

La câțiva ani de la inventarea tehnologiei, prețul materialului, precum și al tehnologiei, au scăzut, deschizând ușa spre aplicații mai mici, dar mai puternice.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Butusneac Romeo/Iasi spune

    Foamea poate fi invizibila ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate