Pasi spre normalitate

0

Ca urmare a retrocedarii multor suprafete de paduri, o serie de lucrari de geniu specifice ( drumuri forestiere, amenajari de torenti, podete, lucrari de arta etc.) au fost practic abandonate de catre Romsilva, sub motiv ca nu se mai aflau pe suprafetele detinute anterior de catre aceasta. In cele mai multe cazuri, s-au degradat, creind mari probleme locuitorilor din zona si constituind un real pericol.

La solicitarea expresa, uneori chiar imperativa, a unor primari din zona de munte ( Farcasa, Borca etc. ) am initiat o propunere legislativa in anul 2013 prin care se creaza posibilitatea ca Romsilva sa poata transfera aceste lucrari si terenurile aferente lor cu titlu gratuit in domeniul public al unor unitati administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale ale acestora. Conform legislatiei in vigoare si cu precizarea prevazuta in textul initiativei, cheltuielile pentru lucrarile cadastrale si intabulare vor fi suportate de catre Romsilva.

In data de 23.09.2013 propunerea legislativa a fost adoptata de Senat in urma votului favorabil de la patru comisii si trimisa spre dezbatere Ia Camera Deputatilor. Dupa o serie de tergiversari, in data de 22.04.2015 a fost adoptata si aici in urma votului din plen.

Pe aceasta cale, tin sa multumesc colegilor care au sustinut propunerea legislativa, mai ales domnului deputat Ioan Munteanu si domnului deputat Liviu Harbuz care sunt si coautori ai acesteia.

                                   Senator,

                                                 Liviu Octavian Bumbu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate