„Am fost aici” – O poveste neștiută de acum 30.000 ani

3

6a00d8341bf7f753ef01b7c77a297a970b
Vă puteți imagina povestea vieții din spatele acestei imagini reprezentând amprenta unei mâini, lăsată acum 30.000 ani, din perioada Aurignaciana (30.000-32.000 ani în urmă), pe peretele peșterii Chauvet-Pont-d’Arc din sudul Franței. Peștera a fost închisă în urma unei avalanșe de pietre, cu aproximativ 20.000 ani în urmă și a rămas sigilată până la descoperirea ei în 1994. Peștera găzduiește unele dintre cele mai vechi, mai cunoscute și mai bine conservate picturi rupestre din lume.

Sursa: www.dailygalaxy.com

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Razvan spune

  Daca publicati si imaginea de ansamblu se va oserva si un spray colorant rosu rezemat de peretele de la nord. Dateaza din aceeasi perioada.

  1. Preacuviosul Ghertzoi spune

   Gheşeala, ocservam ca peretele se trage inspre est, ca de acolea vine lumina. Pe atunci nu erea recipenturi cu presune ca nu se inventase compresorul si nici apa. De aia ei nu facea baie decat cand ploia afara din grotele unde ei se adapostea de dinţozauri care ii vana. Trebuia sa apara chinejiii cu praful de duşca si uincester care a descoperit o puşca. Toti copi stie asta. Daca a studiat

 2. feraru marcel spune

  Sigur…..acum 30.000 de ani, in pestera aia se puneau bazele Partidului Comunist Francez ! Ocrul acela, care inconjura conturul mainii, va deveni culoarea obligatorie pentru toti membrii tribului. O parte au emigrat in America, dand nastere Pieilor Rosii, pe care le-au starpit Colonialistii Capitalisti, altii, in Rusia, creeind cel mai rau si mai periculos popor sangvinar din lume…..Sovieticii ! Pe astia, de abia acum s-or gandit Colonialistii Capitalisti, sa-i starpeasca ! Ponta sigur scapa, ca el are figura de galbejit si l-or confunda toti cu omul saqqaq, din preistoric sau sakkt din PSD. Scuzati divagatia !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate