Suplimentele alimentare pot crește riscul de cancer

0

Deși suplimente alimentare sunt adesea cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, acestea pot crește, de fapt, riscul de cancer, mai ales dacă sunt luate în doze mari, în conformitate cu o nouă analiză a cercetărilor anterioare.

Cercetătorii au analizat studiile publicate în ultimii 20 de ani, privind suplimentele și riscul de cancer.

„Într-un cuvânt, răspunsul este nu, suplimentele alimentare nu reduc riscul de cancer”, a declarat autorul analizei, Dr. Tim Byers, de la Centul pentru Cancer din cadrul Universității din Colorado.

De exemplu, într-un studiu publicat în 2006, în Jurnalul American de Nutriție Clinică, cercetătorii au descoperit că femeile care au avut un aport mare de suplimente de acid folic, au avut un risc de 19% mai mare de cancer de sân decât cele care nu au luat astfel de suplimente. Mai mult decât atât, femeile care au avut cele mai înalte niveluri de acid folic (forma solubilă în apă a acidului folic) în sângele lor, au avut un risc de 32% mai mare de cancer de sân decât cele cu nivel mai scăzut.

„Motivul pentru aceste cercetări a apărut ca urmare a faptului că s-a constatat că persoanele care consumă mai multe fructe și legume par a avea un risc scăzut de cancer”, a spus Byers.

De asemenea s-a constatat o creștere a riscului de cancer în grupuri care au luat suplimente, cum ar fi beta-caroten, vitamina E și acid folic.

Într-un studiu făcut pe mai mult de 35.000 de oameni, publicat în 2011 în revista JAMA, cercetătorii au descoperit că la persoanele care au luat suplimnte conținând doze mari de vitamina E, riscul de cancer a crescut cu 17%.

Într-un alt studiu, publicat în 1994, în Jurnalul de Medicină din New England, bărbații fumători care au luat suplimente de beta-caroten au avut un risc de 18% mai mare de cancer pulmonar, comparativ cu bărbații fumători care nu au luat suplimente. Constatarea indică faptul că suplimentele de beta caroten ar putea fi dăunătoare pentru fumători.

Mulți oameni din Statele Unite iau suplimente de vitamine în doze mari gândind că acest lucru le va îmbunătăți sănătatea, dar de fapt rezultatul ar putea fi exact opusul.

Rezultatele acestor analize au fost prezentate pe 20 aprilie, la Asociația Americană de Cercetare pentru Cancer (AACR), reuniunea anuală 2015.

Sursa: www.huffingtonpost.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate