Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 18 iunie 2019
  • :
  • :

Pângărați – Desfășurare Drapel în zi aniversară.

La inițiativa unor oameni, la Pângărați, momentul aniversarii Zilei Naționale și a Centenarului Marii Uniri a fost marcat prin desfășurarea unui drapel, cu o lungime de o sută de metri.  Acesta a fost poziționat pe pajiștea de la poalele dealului Păru (Pângărați-Castel). Ideea acestei acțiuni, i-a aparținut domnului Bucălău Gheorghe(Gigel), vrednic gospodar al comunei Pângărați. Acesta a găsit câțiva oameni inimoși, care l-au ajutat să-și materializeze ideea. Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire a eroilor și sfințirea drapelului, oficiată în curtea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Pângărați – Castel, de către preotul paroh Anton Liviu. Apoi toți participanții au desfășurat drapelul, pe care l-au purtat până la locul ales pentru amplasare. După montarea drapelului, au încins o Horă a Unirii și s-au cântat cântece patriotice, totul asezonat cu o cană de vin fiert. După joc și cântec, toată lumea a revenit la biserică, unde la casa de prăznuire, unde s-a servit o ciorbă de fasole, zdravănă, moldovenească și sărmăluțe de post. Domnul Bucălău, inițiatorul acestui proiect, a ținut să precizeze că acest eveniment este  organizat pentru toți locuitorii comunei, pentru copiii comunei, din dorința de a marca un moment istoric special. „Este un proiect făcut de oameni simpli, pentru oameni. Nu vreau să fie acaparat de nimeni și în niciun caz politizat. Este pentru noi, toți cei care simțim românește. Așa să ne ajute Dumnezeu.” , ne-a  declarat domnul Gigel Bucălău.

Sursa foto: Cristian Berbece

Pentru mai multe poze AICI

Cristian M.
Un comentariu la “Pângărați – Desfășurare Drapel în zi aniversară.

  1. IONITA COSTEL

    Buna ziua Gigel Bucalau buna ziua tuturor locuitorilor comunei PANGARATI . Va apreciem initiativa precum si modul in care ati sarbatorit CENTENARUL. La multi ani dragi locuitori ai comunei PANGARATI.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *