Oameni și locuri în An Centenar – Primăria Alexandru cel Bun

0

 În cadrul proiectului „OAMENI ŞI LOCURI, ÎN AN CENTENAR“, vineri, 30 noiembrie, ora 13.00, la Primăria Alexandru cel Bun a avut loc vernisajul expoziției de pictură al doamnei Mariana Baroi.

Proiectul de hotărâre al Consiliului Local al Primăriei Alexandru cel Bun, a fost inițiat de către domnul consilier Sorin Lupu cu acordul și cu tot sprijinul necesar din partea domnului primar Ion Rotaru. La activitate au luat parte cetățeni ai comunei,  consilieri, preotul Ploscaru Dorin, preotul Antistescu Vasile, preotul Păduraru Bobric Mircea, rude şi prieteni ai doamnei Mariana Baroi.
În cuvântul de deschidere , domnul primar Ion Rotaru a felicitat-o pe  doamna Mariana Baroi, pentru întreaga activitate didactică și educațională , dar și ca pictor. Cu acest prilej, doamnei Mariana Baroi i s-a acordat „Diploma de Recunoștință” pentru întreaga activitate din domeniul învățământului și al culturii. „Asemenea oameni ne fac cinste și aduc un plus de valoare comunității noastre”, a precizat domnul Rotaru.

Invitatul special al manifestării, domnul profesor doctor Lucian Strochi, scriitor şi critic de artă, a subliniat importanța istorică a comunei Alexandru cel Bun, apoi a elogiat lucrările artistei, vorbind celor prezenți despre tehnica picturală a doamnei Mariana Baroi.
Deşi tehnica folosită la acuarele este diferită de cea a doamnei Iulia Hălăucescu, lucrările doamnei Baroi ar putea face parte din orice expoziție sau colecție cu pretenții” a spus domnul profesor Lucian Strochi.

În discursul său, preotul Ploscaru Dorin, poet și laureat al ediției actuale a „Ambasadorilor Nemțeni”, a remarcat nu numai tehnica, dar și pasiunea și dăruirea cu care sunt pictate tablourile.

Doamna Sabina Mircea Stănescu, profesor de limba engleză, a vorbit despre viața și activitatea doamnei Mariana Baroi, aducând în fața publicului imagini, mărturii, trăiri,amintiri ale artistei. A transmis celor prezenți bucuria de a fi contemporani cu o asemenea personalitate deosebită cum este cea a doamnei Baroi.

Emoţionată, la cei 85 de ani împliniți, doamna Mariana Baroi a mulțumit tuturor şi a recunoscut că i-a plăcut să picteze natura, că peisajele marine și rădăcinile pictate de domnia sa, sunt fantezii și că nu i-a plăcut să imite pe nimeni. „Am pictat cu sufletul”, a mărturisit domnia sa.

Vernisajul a reunit doar o parte din tablourile domniei sale, urmând ca în viitorul apropiat să apară un catalog al tuturor lucrărilor.
Expoziția va fi deschisă în perioada 1-24 decembrie 2018.

Manifestarea s-a dorit a fi o acțiune culturală care celebrează oamenii frumoși ai locului şi realizările lor.

În continuare, domnul primar Ion Rotaru a acordat „Diploma de Cetățean de Onoare”  a  comunei  Alexandru cel Bun domnișoarei  Raluca Elena Ouatu, pianistă,  pentru merite deosebite în domeniul muzical și pentru promovarea imaginii comunei și a României pe plan intern şi internațional.
Domnișoara Raluca Elena Ouatu, doctor în muzică, conferențiar la Universitatea București, este directorul Cameratei Regale și a fost premiată de Casa Regală cu cea mai mare distincție pentru merit cultural. În discursul său, aceasta a ținut să precizeze că doar aici, în comuna Alexandru cel Bun, va fi mereu ACASĂ.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate