Până la urmă, Piatra-Neamț are zonă metropolitană

5

Actualizare:  Localitățile din raza de 30 km față de municipiul Piatra-Neamț sunt următoarele : Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni, Alexandru Cel Bun, Pângărați, Tarcău și Bicaz.

Primarul Dragoș Chitic a a adăugat și cea de-a 23 localitate – Dumbrava Roșie

*****

O veste foarte bună pentru cetățenii din municipiul Piatra-Neamț și alte 22 de localități din jurul reședinței județului Neamț!”, anunță primarul Dragoș Chitic pe pagina sa de socializare.

Citiți și NU există zonă metropolitană! Dacă ieșiți din Piatra-Neamț, aveți nevoie de declarație


Conform precizărilor făcute de Grupul de Comunicare Strategică, constituit de Guvernul României pentru perioada crizei sanitare generată de virusul SARS Cov 2, se poate circula fără declarație pe propria răspundere în toate localitățile din jurul municipiului Piatra-Neamț situate în perimetrul asimilat Zonelor Metropolitane definit de lege, adică pe o rază de 30 km față de Piatra-Neamț.


Conform inițiativei primăriei Piatra-Neamț de constituire a Zonei Metropolitane Piatra-Neamț, localitățile din raza de 30 km față de municipiul Piatra-Neamț, sunt următoarele : Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni, Pângărați, Tarcău și Tașca.


Mulțumesc domnului prefect George Lazăr, cu care am avut o discuție pe acest subiect, pentru deschiderea manifestată implicarea și sprijinul acordate în clarificarea acestui aspect! În discuția avută, domnul prefect George Lazăr a menționat că analizează și varianta emiterii unor hotărâri la nivel județean care să întărească această prevedere, benefică mai ales pentru deplasarea la locul de muncă a salariaților care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu în interiorul Zonei Metropolitane Piatra-Neamț.”, a menționat primarul Dragoș Chitic.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Ioan spune

  Dar la Candesti nu v ati gandit?

 2. Stefan spune

  Negresti, Dochia si Margineni lipsesc din comunicat.Nu e vorba doar e distanta, ci si de faptul ca aceste comune se afla pe trasee mult mai rapide catre Piatra Neamt (DN ori DJ) fata de Rediu, Tasca ori Tazlau…

 3. Vali spune

  Corect.De ce nu este si Margineni????

 4. Niculina Baciu spune

  Com. MARGINENI care este la 20-22km.fata de P. Neamt a fost omisa, în schimb sunt menționate altele mai indepartate. Probabil din cauza drumului care e plin de gropi.

  1. Mișhu spune

   Comuna Dochia, Izvoare-Dochia 16-17km.față de Piatra-Neamț…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate