PACT caută candidați independenți pentru alegerile locale din 5 iunie

1
Andrei Carabelea, alături de echipa Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor Neamț, a ținut azi, 22 martie, o conferință de presă a cărei temă principală a fost lansarea unei campanii de implicare publică a cetățenilor. Campania vine pe fondul reticenței din partea cetățenilor față de oamenii politici.
Înainte de a prezenta misiunea și obiectivele campaniei denumită „candidez.eu, Andrei Carabelea a precizat următoarele: „Pe deoparte, această campanie am inițiat-o în contextul în care PACT este în curs de înregistrare la Tribunalul București. Conform legii partidelor politice ne așteptam ca în termen de 45 de zile de la depunerea cererii și a dosarului de înscriere a partidului PACT la tribunal, care s-a întâmplat în 3 februarie, să avem un răspuns favorabil, însă termenul a întârziat mult față de cât ne așteptam noi. Legea spune că, teoretic, în 30 de zile ar trebui dată decizia de înființare a partidului, în cazul în care nu lipsesc documente relevante sau dacă nu există contestații.”
Astfel, cei de la PACT Neamț au acum puține șanse ca până la data la care ar trebui să meargă pentru a face înscrierea candidaturilor la Autoritatea Electorală Permanentă să mai obțină statutul de partid.
Fără a sta prea mult pe gânduri, echipa PACT s-a repliat și s-a hotărât să meargă cu candidați independenți.
Principala trăsătură a candidatului trebuie să fie integritatea, iar dacă o îndeplinește nu-i rămâne de făcut decât să se înscrie pe platforma candidez.eu. Mai mult de atât, oricine poate nominaliza o persoană, asta până în ziua de 26 martie și nu mai târziu de ora 00:00.
Întreg procesul se va desfășura astfel: candidatul dă un interviu în care i se va testa nivelul de pregătire politică și dacă îndeplinește condițiile intră în faza de training.
Echipa de la PACT va pune la dispoziția candidatului un pachet consistent în ceea ce privește pregătirea campaniei electorale și suport logistic complet, a precizat Andrei Carabelea.
În plus, cei care vor candida pe platforma candidez.eu vor urma cursuri de cultură generală politică, de legislație, și nu în ultimul rând vor beneficia de un program de training cu privire la comunicarea politică și managementul de campanii politice.
„De asemenea, oferim mentorat, dar și o ședință foto profesională, și îi vom ajuta să aibă un CV bine pus la punct și o prezentare video, care va fi promovată pe pagini media”, a menționat Laura Ciubotaru.

Chiar dacă PACT pune la bătaie logistica, candidatul va trebui să suporte din propriul buzunar transportul, cazarea și masa. Deși demersul celor de la PACT este unul inedit și a sunat în urechile jurnaliștilor prezenți a campanie de casting, Andrei Carabelea a punctat că astfel de inițiative există și în partidele mari care vor să aducă un suflu nou pe scena politică.

pact

1 Comentariu
  1. Stefan spune

    E disponibila doamna Mihaela Stoica.Domnul Carabelea o cunoaste de cand erau colegi la PDL.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate