Noi achiziții pentru parcul auto al SC Troleibuzul SA

22

Marți, 22 martie, la sediul  SC Troleibuzul SA a avut loc o conferință de presă în care s-au prezentat noile achiziții ale companiei. Societatea „Troleibuzul“, al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Neamț, se mândrește cu o realizare importantă, reușind să aducă în curtea proprie patru autobuze de capacitate mică, de câte 22 de locuri, Karsan Jest, cu motor Iveco, Euro 5, și opt de capacitate medie, de 55 de locuri, Isuzu Novociti, cu motor Isuzu, Euro 6.

Investiția se datorează legislativului județean, care a acceptat să aloce fonduri prin majorarea de capital a societății aflate în subordine, astfel încât să poată fi onorat contractul de leasing încheiat cu furnizorul Anadolu Automobil Rom prin Garanti Leasing. Ambele loturi de autobuze sunt dotate cu platforme care asigură accesul persoanelor cu dizabilități și au și locuri speciale pentru astfel de călători. De asemenea, fiecare autobuz are panou de informare călători și sistem audio de informare, aceste aspecte aducându-ne foarte aproape de modelul de transport european.

Directorul SC Troleibuzul SA, Nadia Năstase a menționat că societatea își propune să crească nivelul calității serviciilor oferite, iar scopul vizat este ca în viitorii ani să preia cât mai multe, dacă nu toate traseele de pe aria ADI Urbtans și să continue achiziția de mijloace de transport, inclusiv troleibuze pentru a promova un transport în comun ecologic. De curând, SC Troleibuzul SA a devenit operator regional și a preluat UAT-urile din zonă în calitate de acționari la societate: este vorba de primăriile Piatra-Neamț, Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Gârcina și Alexandru cel Bun.

Cu aceste mijloace de transport se va opera în viitorul program de transport public de călători, care va intra în vigoare din luna septembrie a acestui an. Conform directorului Nadia Năstase, nu este exclus, însă, ca aceste mijloace de transport să fie introduse pe trasee, întrucât se are în vedere o reparație capitală a mijloacelor de transport din dotarea actuală. În prezent funcționează 16 autobuze și 25 de troleibuze.

Directorul economic Adriean Chirilă este cel care s-a implicat direct în procesul de achiziție a celor 12 mijloace de transport. Domnia sa a declarat că a fost o procedură anevoioasă, plină de birocrație și emoții până în momentul semnării contractului de leasing. Această procedură de achiziție este considerată a fi o reușită pentru societatea Troleibuzul, care, în ciuda zvonurilor, nu este amenințată de faliment ci, dimpotrivă, dorește să își extindă aria de acoperire în ceea ce privește transportul în comun.

 

M. I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
22 Comentarii
 1. rautaciosu spune

  uite asa se tin scaune caldute celor de la cj neamt

 2. calatorul spune

  felicitari , vreau sa mai vad o asemenea echipa la conducerea acestei societati a Consiliului Judetean si cu asemenea rezultate !!!!!!

 3. MARCEL spune

  UITE ACUM ! am observat ca ceva lipseste si pot sa Pariez ca va fi prima modificare a acestor buzuri , Nu au Domle sistem Audio ,pai ce nu stiu baietii nostri sa lege 2 boxe si un mp 3 sa faca un sist DOLBY SOUROUND ,acum ramane sa se vada spre ce mp 3 uri opteaza soferii , Poawasonic , PNI , FREEMAN , PAI sa conduca asa in tacere ? A si sa caute pe acasa o MItoasa ,o patura cva mai buna , vreo 2 icoane , o perdeluta ptr a fi puse in zona Soferului ! SI DL Director CHIRILA dati o fuga pe la un mag de piese si luati cam la vreo 9 buc de timone de prins pe volan ,ca Japonezii aia s au calicit si Nu au PREVazut mai vedeti si de 9 buc de comutatoare care sa aiba inscriptia BRAKE de culoare Rosie ,la fel nu sunt pe plansa de bord , sunt numa alea 3 de langa manometru de presiune ulei ,aer ,restul fiind oarbe !

 4. RADU spune

  Observ ca la KARSANURi le alea cineva sa jucat cu Toaipa la partea din spate , Acum arata superb ,Stai sa vezi cand intra in ,pe Traseu ,rampele acelea ptr persoane cu Handicap , Dizabilitati zic sa nu le UTILIZATI Excesiv , Ptr a nu va vedea , impingand ,batand pe la ele , Alea eventual le folositi pe POST de CRIC , mai pui o capra cva in fata si Suspenzi Karsanu din rampa ,cva ca la camioanele cu Punte lift , STIU ei mecanicii de la Troleibuzu cum se Face !

 5. marinica spune

  autobuzele romanesti PUT! facem buzunarele mari la altii.

  1. MARCEL spune

   MARINE TATa Nu PUT ! NUMa ca daca luau romanesti , Avea NIculae iar bani de extravagante cu Asistente Tv si zboruri cu elicopteru ! ASA o sa aibe Turcii de la ,, Anadolu ,, e vorba aici si de Concurenta , imitare , in P NT mai este o firma de transport calatori ,pe la 1 Mai ,numai ca aia au OTOKAR si astia au luat KARSAN stii sa nu fie chiar 100% identice , astea de la troleu seamanand cu un COPARSEU pe roti .

 6. eu spune

  cum sa dai autorizatii microbuzelor mici dintre blocuri ??? si tu falimentezi troleibuzul..numai la noi se poate asa ceva

 7. Luis Randu spune

  Ei nu zau si de ce au ajuns chiar acum coincidenta nu mai cred autobuze ne trbuia? Oameni mor de foame ei fsc achiziiti

 8. Madalin Ignat spune

  Achizitia este inceputa din luna noiembrie 2015, cu mult inainte de vizita „Alinutei”.Hai sa nu politizam informatia…

 9. Daniela Răstoacă spune

  Noi la mana a doua??Unii le arunca iar noi le luam de bune,de noi ,cum vreti…

  1. Madalin Ignat spune

   Sunt 12 autobuze noi, productie 2016:8 autobuze capacitate medie (55 de locuri) si 4 capaciate mica (20 de locuri)

  2. Daniela Răstoacă spune

   Incredibil?bravo

  3. kid spune

   …cu motoare euro 6 sunt second…femeie ??!!

 10. Luis Randu spune

  Bsi da fie daca vin alegerile au venit si bani pentru sutobuze cind eu va spun ca Alinuta face minuni cum dracu simbata a fost la neamt si marti apar sutobuze creed ca au dat de lampa lui Aladin

 11. PRU diaspora spune

  Interesant ar fi de vazut ce firme s-au prezentat la licitatie,cum a fost facut caietul de sarcini cat si pretul de achizitie comparativ cu pretul pietii.
  In general investitia fiind pe termen lung vorbim si despre fiabilitate cat si costurile mentenantei dupa expirarea termenului de garantie.
  Oricum un lucru bun!!!!

 12. Daniela Bitere spune

  da ,le cumparati si pe care trasee le puneti ?ca de la P.N la SAVINESTI troleele actuale fac intre 1 ora o ra si……

 13. Ilie Blanuta spune

  De ce nu s-au achizitionat noile autobuze romanesti ;;ROMAN;;??????Sunt SUPERBE:

 14. Madalin spune

  Felicitari Consiliului Judetean pentru investitie si felicitari echipei de la Troleibuzul si departamentului de achizitii publice pt achizitia realizata.

 15. Cristina Trifan spune

  Poate reusiti sa puneti si pe traseul valeni punte strand un astfel de autobuz cu mai multe locuri

  1. gigi spune

   o sa puna pe traseul asta dacavor sa dezmembreze noile busuri

 16. Angela Hutanu spune

  Felicitari multe

 17. Marius spune

  Ma uit la autobuzele astea cat sunt de noi, impecabile si cat de tare o sa mai puta ceva mai incolo din cauza imputeniei romanului care nu a auzit de antiperspirant…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate