Opriti planeta! OTV-istii vor sa coboare!

1

In ultimele zile, o isterie OTV-ista a cuprins babele si gospodinele din Piatra Neamt care fac parte din grupul de fani OTV. Conform acestui post de televiziune ar fi cazul sa ne facem provizii de biscuiti si macaroane pentru ca vine nu stiu ce cometa care va distruge planeta. Discursul este mult mai amplu si se vorbeste despre o planeta ascunsa, despre aceasta cometa, civilizatii extraterestre care se apropie, declaratii ale NASA care nu prea sunt conforme cu realitatea si un intreg set de baliverne menit sa panicheze telespectatorii.

Elenin este o cometa de dimensiune medie care a fost identificata de astronomul rus Leonid Elenin, pe 10 decembrie 2010. Numele sau stiintific este C/2010X1. Predictia lui Elenin cu privire la aceasta cometa este aceea ca va ajunge la punctul cel mai apropiat de Pamant in septembrie-octombrie 2011. Desigur, exista foarte multe teorii ale conspiratiei care amintesc de Apocalipsa, calendarul mayas si sfarsitul lumii din 2012.

In realitate, studiile spun ca Elenin se va afla la o distanta de 35 de milioane de km de Pamant, adica de 90 de ori mai departe decat Luna. NASA a declarat ca aceasta cometa nu reprezinta un pericol pentru Pamant si ca se va apropia cel mai mult de Terra pe 16 octombrie. Cei de la NASA nu pot spune cu certitudine ca Elenin va fi vizibila cu ochiul liber. Cel mai probabil vom avea nevoie de binoclu si un cer intunecat.

In ciuda declaratiilor oficiale ale oamenilor de stiinta, exista persoane care pretind ca Elenin este de fapt Nibiru, sau Planeta X. Altii cred ca de fiecare data cand Elenin se aliniaza cu Pamantul sau cu o alta planeta are loc un cutremur. Se crede, de asemenea, ca Elenin provoaca schimbari climatice si schimbarea polilor Pamantului.


In ciuda tuturor speculatiilor si teoriilor conspiratiei, se pare ca Elenin este o cometa inofensiva. De asemenea, este bine de stiut ca in decembrie 2012 nu se va intampla nimic apocaliptic. Planeta noastra s-a descurcat foarte bine in ultimii 4 miliarde de ani, iar oamenii de stiinta nu au sesizat niciun pericol major legat de anul 2012. Toata aceasta conspiratie a pornit de la ideea ca Nibiru, o planeta desprinsa din filmele SF, ar fi fost descoperita de sumerieni si are o traiectorie indreptata spre Pamant.

Povestile de pe internet legate de Nibiru sunt fabulatii. Toate aceste predictii sunt legate de finalizarea unui ciclu din calendarul  mayas odata cu solstitiul de iarna din 2012, deci 21 decembrie 2012. Asa cum in zilele noastre nu vine sfarsitul lumii pe 31 decembrie daca in calendar este ultima fila, asa nici la mayasi calendarul nu se incheia pe 21 decembrie.

In ceea ce priveste teoria legata de alinierea planetelor, oamenii de stiinta de la NASA au declarat ca nu exista alinieri planetare in urmatoarele cateva decenii, si chiar daca astfel de fenomene ar avea loc, nu ar afecta Pamantul. De asemenea, o schimbare de 180 de grade a polilor Pamantului este imposibila, cel putin in timpul acestui mileniu.

In final, anuntam nemtenii care nu au treaba si se uita la OTV sa nu se mai ia dupa toate prostiile conspirationiste, iar daca, prin reducere la absurd, cometa se va intersecta cu Pamantul, nu este nevoie de nicio rezerva de hrana sau apa pentru ca nu ar ramane supravietuitori. Deci in nici un caz nu se justifica rezervele de biscuiti. Va recomandam ca in cazul in care aveti rude mai in varsta sau vecine mai slab dotate la mansarda care au timp sa creada aceste lucruri sa le povestiti cum stau lucrurile in realitate si sa nu lasati saracii oameni sa se streseze inutil.

Gh. Adrian

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. dihorul spune

    Zoaia asta nu merita nici un comentariu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate