Oficial: Primarul anunță rezilierea contractelor de reabilitare de la Școala nr. 4 și Colegiul Național de Informatică

0

Încă de vineri, 27 ianuarie, anunțam pe surse (click aici) că primarul Andrei Carabelea a decis, la o întâlnire la care presa nu a avut acces, să renunțe la două proiecte de reabilitare, respectiv cel de reabilitare a Școlii nr. 4 și a Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț.

Întrucât nu a mai avut loc o conferință de presă, informația a rămas la nivel de știre pe surse. Astăzi, 30 ianuarie, primarul Andrei Carabelea a făcut și un anunț oficial, publicat pe pagina sa de socializare:

Contractele de finanțare încheiate pe programul de finanțare 2014-2020 pentru proiectele de reabilitare de la Școala Gimnazială Elena Cuza și Colegiul Național de Informatică vor fi reziliate.

Conștientizez pe deplin nevoia de modernizare a unităților de învățamânt din oraș. De asta mi-am și asumat o decizie curajoasă de a semna contracte de finanțare, deși am știut de la bun început că implementarea devine o cursă contra-cronometru. Orice proiect înseamnă provocări și situații care necesită adaptare rapidă și rezistență la efort. Iar uneori cel mai greu lucru este să lupți cu rezistența la schimbare a unui întreg sistem. Pe principiul schimbare vrem, dar să nu se schimbe nimic. Pentru siguranța numeroaselor proiecte pe care le avem în lucru, trebuie să ne focusăm pe cele pe care le putem duce fizic, fără complicații.

În acest moment există două vulnerabilități principale legate de aceste proiecte: una este determinată de termenul de finalizare al proiectelor, respectiv 31 decembrie 2023; este un termen până la care finalizarea lucrărilor este aproape imposibilă, având în vedere că încă nu este finalizat proiectul tehnic și nu sunt încă demarate procedurile de achiziție pentru lucrări. A doua problemă este legată de creșterea prețurilor pentru materialele de construcții, proiectele tehnice fiind elaborate în anul 2018.

Elevilor, părinților și profesorilor Colegiului Național de Informatică le dau asigurări că, în lunile următoare, vom obține finanțare pentru un proiect mai bun și mai eficient.

Același lucru este valabil și pentru celelalte unități de învățământ care au nevoie de modernizare. Continuăm să lucrăm la proiecte care să ofere elevilor și profesorilor condiții mai bune în școli și în acest moment avem în plină implementare proiecte de modernizare în 10 unități de învățământ din Piatra-Neamț. Pentru că educația este cheia unei comunități dezvoltate.

a declarat Andrei Carabelea

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate