Carabelea a renunţat la proiectele de reabilitare a Școlii nr. 4 şi a Colegiului Național de Informatică

0

Primarul Andrei Carabelea a anunțat azi, 27 ianuarie, la o întâlnire la care presa nu a avut acces că a renunțat la două proiecte de reabilitare, respectiv cel de reabilitare a Școlii nr. 4 și a Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț.

Decizia este o dovadă de maturitate administrativă și politică, deoarece cele două proiecte nu puteau fi realizate în timp util și cofinanțările ar fi ajuns să fie mult prea mari. Chiar nu merita a fi dat totul peste cap și aruncați banii pe geam doar pentru ca cineva să bage capul în poze.

Este de apreciat faptul că, deşi nu a făcut-o public, primarul Andrei Carabelea a explicat renunțarea la cele două proiecte corect și nu a mai căutat vinovați politici de la opoziție, cum făcea până acum și cum ne așteptam să o facă.

Andrei Carabelea a recunoscut vina primăriei în pierderea celor două proiecte, mai ales că, din câte știm noi, aceste proiecte au fost lăsate moștenire de fosta administrație și erau defectuos făcute.

Ne bucurăm că, prin decizia sa, primarul certifică tot ce am spus noi despre deficiențele proiectului de reabilitare a Școlii nr. 4 şi ne dovedește că nu ne-am pierdut timpul inutil cu acest subiect. E foarte bine că s-a întâmplat așa și a contat mai mult interesul copiilor și al părinților.

Chiar dacă aparent oprirea celor două proiecte ar putea fi interpretată ca pierdere a banilor din cele două finanțări, în realitate nu este așa. Proiectele pot fi refăcute fără deficiențele de acum, pot fi îmbunătățite și depuse din nou. Dacă se mergea cu ele în continuare, nu s-ar fi terminat la timp lucrările și se pierdeau foarte mulți bani din bugetul local, putându-se ajunge cu cofinanțarea și la peste 70-80%.

Nici nu mai contează că primarul nu a comunicat decizia nimănui, nu a răspuns la întrebări legate de cele două proiecte și a avut o atitudine opacă, cel puțin în cazul reabilitării Școlii nr. 4. A luat o decizie corectă şi în final asta contează. Nu se pierd banii aiurea, nu se bulversează educația copiilor şi nu se strică tot ce s-a investit în ultimii ani în aceste unități de învățământ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate