Cardiacii nemțeni, certați de Policlinică pentru faptul că nu se programează online (IMAGINI)

2

O postare publicată astăzi pe pagina de Facebook a Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț (Policlinica, mai pe românește) ne-a atras atenția (click aici). Cei care gestionează pagina au scris următoarele, alături de imaginea de mai jos (cenzurată de noi):

„Cam așa arată o zi de programări „online” la Cardiologie… Facem apel la înțelegere și bună cuviință… Și colegii noștri sunt oameni și doctorii care vă consultă au un program de respectat. Încercați să respectați și această noțiune de ONLINE, cerând ajutorul cuiva mai experimentat, dacă dumneavoastră nu reușiți să o faceți. Vă mulțumim!”

Trecând peste faptul că imaginile publicate nu au fost cenzurate cât de cât pentru postarea pe Facebook, fiind ușor de identificat persoanele care stăteau la coadă, scuzați expresia, „ca niște oi” în fața celor care iau salarii din banii contribuabililor, pentru un moment chiar am luat în serios apelul Policlinicii de la Piatra-Neamț. Ne-am uitat prin comentarii și am înțeles că există un număr limitat pacienți pe oră care pot fi consultați, prin decizia CAS Neamț, numărul de medici e limitat și că, de asemenea, lasă să se înțeleagă angajații Policlinicii, unii bolnavi nu au ce face acasă și vin din plăcere să se umilească pentru programări la Cardiologie, doar așa… ca să îngreuneze viața personalului sanitar. Asta se înțelege, cel puțin, printre rânduri.

Să spunem că într-adevăr cei de la Policlinică au dreptate și că oamenii stau la cozi pe hol degeaba, aglomerând activitatea medicală, când ar putea, foarte bine, să roage un nepot, un vecin, un străin, la o adică, să îi programeze online la o consultație.

Pentru a verifica dacă lucrurile chiar așa stau, am intrat pe programare.sjuneamt.ro și am încercat să vedem dacă putem să ne programăm pentru o consultație la Cardiologie. E foarte posibil ca nici noi să nu ne pricepem mai bine decât bieții cardiaci care umpleau holurile Policlinicii, pe bună dreptate. Vă spunem, însă, ce am constatat noi: Platforma nu permite programări dincolo de data de 27 aprilie 2023, iar la Cardiologie nu există niciun loc liber până la acea dată la niciun medic. Dacă nu ai bani să mergi la privat, ce faci?

În comentariile postării, o persoană a spus că, la fel, încearcă să își facă programare online la Neurologie și nu reușește. Un cadru medical îi răspunde „se poate… insistați.”. Am insistat și la Neurologie și, din păcate, aceeași situație ca la Cardiologie. Einstein spunea „Să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți să obții rezultate diferite este definiția nebuniei”. Ca să facem și o glumă nefericită pentru a nu ne apuca plânsul… vă informăm că nu există specializarea Psihiatrie la Policlinică.

Întrebarea este… Chiar dacă acești cardiaci ar apela la cineva să îi programeze online, cum ar putea să o facă dacă dincolo de 27 aprilie 2023 nu se poate selecta o dată, iar până atunci toate locurile sunt ocupate?!

Înainte de a arăta cu degetul spre bieții bolnavi și a-i face de râs gratuit pe rețelele de socializare, poate că ar trebui ca cineva să verifice dacă nu cumva problema e chiar la ei, în curtea online.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Niță spune

  Se odihnesc pentru că , pentru fiecare, urmează un pelerinaj la câte cel puțin 3-4 clinici private, unde își măresc ”micile” lefuri ! Tot se spune de nevoia clarificării opțiunii: ori la stat ori la privat, așa cum este în alte țări! Nu se vrea să fie bine! Jurământul lui Hipocrates, de la finalul studiilor, mai este valabil? Spicuind câteva : ”Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii.
  ……………………..
  Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate,
  Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatia sacra,
  ………….
  Voi mentine, prin toate mijloacele, onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic,
  …………………………
  Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala,
  Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.
  Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”

 2. Maia Munteanu spune

  Ca sa faci o programare e vorba de șpagă . Cu bani si relati au loc programare. Nu intereseaza pe nimeni ? Ce face directorul spitalului ? Doarme ? Ar fi cazul sa vada realitatea din spital cum mor oameni! Criminali în halate albe te omoară încet și sigur!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate