O țară din UE introduce TVA ZERO la alimente și gaz. Va reduce considerabil și taxele la carburanți și curent

1

Polonia anunță că va reduce taxa pe valoarea adăugată la gaze, alimente și benzină, ca parte a unui al doilea pachet de măsuri pentru a atenua lovitura cauzată de creșterea inflației, a declarat marți, 11 ianuarie, premierul, conform Reuters.

„Programul este menit să lase cât mai mulți bani în portofelele polonezilor”, a declarat Mateusz Morawiecki într-o conferință de presă.

Măsurile care ar urma să fie în vigoare începând cu 1 februarie includ o reducere la zero a TVA-ului la produsele alimentare de bază și la gaze, reduceri drastice ale TVA-ului la combustibil, încălzire și electricitate. Impactul bugetar ar fi de aproximativ 4 miliarde de euro.

La începutul acestui an, facturile medii ale gospodăriilor la gaz au crescut cu 54%, iar la electricitate cu 24%. „Politica climatică a UE este responsabilă pentru mai mult de jumătate din prețul energiei electrice”, a spus Morawiecki. „Asta e adevărul. Fiecare polonez are dreptul să cunoască adevărul.”

Măsuri similare, de reducere a presiunii financiare pe cetățean, ar putea fi introduse și în Ungaria, existând discuții în acest sens, mai ales în contextul creșterii prețurilor la alimentele de bază. Guvernul a decis să plafoneze prețurile la șase produse alimentare începând cu 1 februarie, a anunțat premierul Viktor Orbán. Prețul zahărului, făinii de grâu, uleiului de floarea-soarelui, pulpă de porc, piept de pui și lapte cu 2,8% grăsime va fi plafonat la nivelul din 15 octombrie 2021.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. vasile r spune

    sunt doua state polonia si ungaria

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate