O tânără artistă din Piatra-Neamț i-a dăruit Arhiepiscopului Teodosie un portret în cărbune

2
ÎPS Teodosie, portret în cărbune realizat de Irina Cozma

Irina Cozma este un grafician extrem de talentat din Piatra-Neamț. Absolventă a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, Irina realizează adevărate opere de artă. Pagina sa de facebook este o colecție de portrete și nu numai, realizate cu îndemânare și iubire pentru arta desenului.

Pe Irina am descoperit-o în urmă cu câțiva ani și puteți citi aici – click un interviu cu ea.

Pandemia de coronavirus nu a împiedicat-o să își continue arta și a găsit surse de inspirație în istoria României, dar și în Biserica Ortodoxă Română.

Un moment frumos a avut loc la Arhiepiscopia Tomisului. ÎPS Teodosie a primit în dar un portret în cărbune realizat de Irina Cozma, ca mulțumire pentru tot ceea ce acesta face pentru credință și mântuirea credincioșilor. Momentul filmat poate fi urmărit mai jos.

Irina Cozma

„Am realizat acest portret pentru că îl apreciez enorm și ascultându-i povețele am învățat multe. Am încredere în el că ne va fi mereu alături. Îl respect enorm. Am ținut neapărat să simtă că îi sunt recunoscătoare pentru ceea ce face.”, ne-a declarat Irina.

Tânăra artistă ne-a povestit și un detaliu din culise despre modul în care a reușit acest portret să ajungă la Arhiepiscopul Tomisului:

„Tabloul a fost dat în direct la emisiune de către purtătorul de cuvânt, Pr. Eugen Tănăsescu. A fost trimis cu mari emoții, tabloul ajungând cu o defecțiune din pricina curieratului, dar un alt preot m-a ajutat enorm, rezolvând problema. Într-un final, cadoul a ajuns la ÎPS Teodosie intact.”

Irina a realizat și portrete ale arhimandriților Ilie Cleopa, Iustin Pârvu și Arsenie Papacioc și ne-a declarat că așteaptă și alte sugestii de portrete.

Nu este un secret că pandemia de coronavirus ne-a afectat pe toți deopotrivă, însă Irina este optimistă.

„La început pandemia de coronavirus m-a afectat considerabil, probabil pentru că lumea se temea de transmiterea virusului, dar încet, încet, totul a revenit la normal.”, a conchis Irina.

O colecție de portrete cu mari personalități ale neamului românesc realizate de Irina:

În speranța că doriți să oferiți unei persoane dragi un cadou frumos, o puteți contacta pe Irina pentru a o cunoaște mai bine și a vă bucura de talentul și creațiile ei.

Pagina Irinei de facebook este www.facebook.com/comenziportrete, dar poate fi găsită și prin email irrrene21@gmail.com. Portretele pot fi trimise oriunde în țară prin poștă sau curier. 

Mai jos puteți urmări momentul în care ÎPS Teodosie primește frumosul cadou de la Irina. Putem spune că darul Irinei a fost extrem de apreciat. (VIDEO: Radio Dobrogea – Arhiepiscopia Tomisului)


2 Comentarii
  1. Aly Aly spune

    Forte frumos! Felicitari!

    1. Mihaela Alupei spune

      Felicitari artistei! Frumos gest!…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate