O nouă minivacanță pentru bugetari. 14 august ar putea fi zi liberă

1

Guvernul intenționează să declare o nouă zi liberă pentru bugetari în luna august, astfel că angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță de 4 zile libere.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea zilei de 14 august 2017 ca zi liberă  este inclus pe pe agendă ședinței Guvernului României de astăzi,  20 iulie 2017.

Cum Adormirea Maicii Domnului are loc marţi, 15 august, Guvernul se gândeşte să dea liber şi ziua dinainte, care se leagă la rândul ei cu sâmbătă şi duminică, de unde rezultă patru zile libere.

Românii beneficiază de 14 zile libere (sărbători legale) în 2017, cu două mai mult decât în 2016, după ce au fost stabilite în plus zile nelucrătoare legale 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române, şi 1 iunie, Ziua Copilului.

Actualizare:

Executivul a stabilit astăzi, printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 14 august 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătură între zilele de week-end și ziua de 15 august, declarată nelucrătoare.

Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017.

Facilitatea nu se acordă locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activității.

De asemenea, pentru funcționarea justiției ca serviciu public, dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică magistraților şi altor categorii din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 şi nici participanților în aceste procese.

Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit, aferente datei de 14 august 2017, se înregistrează în contabilitatea unităților teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 14 august 2017.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Aiurica spune

    Bugetari, odihniti-va, are cine sa munceasca pentru voi.Cei din privat vin si sambata, si duminica…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate