Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 iulie 2019
  • :
  • :

800 de animale cu sau fără stăpân din mai multe comune din Neamț vor fi sterilizate de o asociație franceză

Asociația franceză de protecția animalelor Mukitza și-a anunțat intenția de a veni în județul Neamț pentru o campanie de sterilizări care va acoperi un număr de circa 800 de animale cu sau fără stăpân (câini și pisici). Campania de sterilizări se realizează în regim ambulatoriu (deplasarea la domiciliu sau în comuna în care primarul și-a dat acordul de sterilizare a câinilor comunitari), gratuit și în colaborare cu Asociația Prieten Credincios din Piatra-Neamț.

Legătura cu primarii comunelor învecinate municipiului Piatra-Neamț în care problema câinilor fără stăpân este din ce în ce mai acută se realizează prin intermediul voluntarilor Asociației Prieten Credincios.

Deși începutul campaniei a fost anunțat pe 14 iulie, ca urmare a unor probleme legate de indisponibilitatea unui medic veterinar, campania va începe pe 26 iulie în comuna Ștefan cel Mare.

Iată lista cu o parte din comunele unde se vor face sterilizări, în funcție de cererile de până acum și unde s-a primit acordul primarului: Țibucani, Ștefan cel Mare, Dobreni, Dragomirești, Borlești, Bîrgăuani. Pe parcursul campaniei de o lună, se va putea ajunge și în alte comune. Puteți veni cu animăluțele în comunele apropiate.

Facem un apel către primarii comunelor care se confruntă cu problema câinilor comunitari SĂ COLABOREZE NECONDIȚIONAT cu cei implicați în campanie. NU îi costă nimic!

Posibilitatea de a steriliza gratuit circa 800 de animale se întâmplă destul de rar în județul Neamț, iar refuzul unui primar de a accepta o soluție care va limita înmulțirea câinilor fără stăpân în comună este de-a dreptul o iresponsabilitate. Din păcate, am primit semnale că unii primari nu sunt impresionați de astfel de campanii și preferă să închidă ochii la problema câinilor comunitari, nu să o rezolve în mod competent. Alți primari, în schimb, au dat dovadă de toată deschiderea. Sperăm să le urmeze și alții exemplul.

Pentru programări și obținerea altor informații, până la stabilirea unui număr de telefon de permanență, puteți contacta voluntarii din Piatra-Neamț prin intermediul paginii de Facebook Salvăm Cățeii.

O altă campanie de sterilizări gratuite pentru 200 de capete are loc în paralel în municipiul Piatra-Neamț, la cabinetul Dr. Andrei Tudor. Detalii aici.

 

 
6 comentarii la “800 de animale cu sau fără stăpân din mai multe comune din Neamț vor fi sterilizate de o asociație franceză

  1. Popovici Bogdan

    Este o actiune foarte bine venita , dar asta nu va responsabiliza cu nimic cetateanul pentru ca el , cetateanul in continuare va fi binevoitor si va scoate pe strada ca un animal ce este caini si pisici , mai mari sau mai mici . Si uite asa pe drumurile patriei sunt haite de caini care pot sa atace sau catelusi si pisicute mici lipsiti de orice vina . Un exemplu de haita de caini este putin mai sus de statia peco de langa spital , pe partea dreapta , cum mergi spre Darmanesti. Daca te-au inhatat aia , care dupa cum bine se stie , ataca , ai cam mierlito.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *