O lună de poveste la Neamț: Târgul de Crăciun își deschide porțile la Curtea Domnească, pe 4 decembrie, cu un concert Smiley

27

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun la Neamț va avea loc duminică, 4 decembrie, la Curtea Domnească din municipiul Piatra-Neamț, atunci când se va da startul unui eveniment de anvergură, care se va desfășura timp de o lună și va fi dedicat tuturor celor care vor să simtă bucuria și farmecul Sărbătorilor de Iarnă.

smi

#  Duminică, 4 decembrie 2016, publicul va avea parte de o întâlnire cu Smiley și cu artiști din Piatra- Neamt: Isabela Chitosca

# Luni, 5 decembrie, Moș Nicolae va veni, „la pachet“, cu Ester.

# Joi, 8 decembrie, va fi prima zi în care colindele vor răsuna pe scena Târgului de Crăciun de la Neamț. Grupuri de copii din județ vor începe a colinda, vestind apropierea momentului nașterii Pruncului Iisus.

# Vineri, 9 decembrie, Curtea Domnească va fi învăluită în muzica Ansamblului Folcloric „Izvoarele Borcutului“ și a Ansamblului Etno-Folcloric „Ștefan Vodă“ – Tudor Ungureanu.

# Sâmbătă, 10 decembrie, seara va fi petrecută pe melodiile Lidiei Buble și ale tinerei artiste din Piatra-Neamț, Miruna Ioana Grecu.

# Seara de duminică, 11 decembrie, va fi înfrumusețată pentru public de către copiii din centrele de plasament din județ, care vor demonstra cât sunt de talentați în ale cântului și jocului.

# Joi, 15 decembrie, frumusețea Crăciunului și a Anului Nou va fi etalată printr-un nou spectacol, susținut de copiii din județ, dar și de micii artiști ai clasei de canto a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț.

# Vineri, 16 decembrie, scena va aparține studenților de la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din București.

# Sâmbătă, 17 decembrie, în fața publicului, vor apărea Dorian Popa, The Dada și Alexandra Ungureanu.

# Duminică, 18 decembrie, show-ul va fi asigurat de către Nadir și Lora&Band.

# Luni 19 decembrie: Adi Bezna, Walter Ghicolescu si Krypton unplugged

# Marți, 20 decembrie, copiii de la clasa de canto a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț vor avea un program de colinde și urături pentru spectatori.

# Miercuri, 21 decembrie, pe scenă va susține o conferință preotul Constantin Necula, iar maicile din Corala Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului vor colinda la Piatra-Neamț.

# Joi, 22 decembrie, publicul va urmări obiceiurile de Sărbători de la Boroaia – Suceava, în cadrul spectacolului „Pe la noi, de Sărbători“, adus la Târgul de Crăciun din Neamț de către Călin Brăteanu și taraful său.

# Vineri, 23 decembrie, atmosfera de sărbătoare va fi însuflețită de Caravana lui Moș Crăciun și de Aurel Moldoveanu, Stela Botez și Monica Ropotă.

# Sâmbătă, 24 decembrie, centrul orașului va răsuna de colinde, iar Moș Crăciun îi va aștepta pe toți copiii, pentru a le spune povești și oferi daruri. Spectacolul din Ajun de Crăciun va fi asigurat de către Amna, Misty și Keo.

# În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, vor susține concerte Phelipe, Formația Bere Gratis și Gheorghe Zamfir.

# Luni, 26 decembrie, vor evolua Heavy Rotation, DJ Rynno și Sylvia.

# Marți, 27 decembrie, va avea loc Festivalul de datini şi obiceiuri „Steaua sus Răsare“ – alai de datini și obiceiuri, cu trupe din Neamț.

# Miercuri, 28 decembrie, publicul va urmări alte datini şi obiceiuri din Moldova, prezentate de către Ansamblul „Floricică de la Munte“ al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și trupe din alte județe.

# Joi, 29 decembrie, va fi ziua celor de la Hevito și Mandinga.

# Vineri, 30 decembrie, vor evolua trupele „Flori, fete și băieți“, din Bacău și „Los Anonimos“, din Piatra-Neamț.

# Noaptea dintre ani va fi un spectacol grandios, cu foc de artificii.

# Pe 1 ianuarie 2017, în prima zi de An Nou, scena va aparține celor de la Proconsul.

# Pe 2 ianuarie, spectacolul va fi asigurat de către Guess Who.

neamt-3„Apropierea sărbătorilor de iarnă va transforma Piatra-Neamț într-un tărâm de basm. Străzile orașului vor fi cuprinse în acest an de atmosfera sărbătorilor de iarnă prin organizarea Târgului de Crăciun ce va avea loc la Curtea Domnească. Îmi face o deosebită plăcere să vă invit, cu mic, cu mare, să intrăm în spiritul Crăciunului prin participarea la Târgul organizat de Consiliul Județean Neamț și partenerii săi. Vă aștept să ne bucurăm împreună, toți nemțenii, de Sărbătorile de Crăciun. Și nu în ultimul rând, să încercăm să fim mai buni și mai calzi cu cei dragi, dar și cu toți ceilalți.”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Răsfățul gusturilor

Produsele din vitrinele căsuțelor de la „Târgul lui Crăciun“ vor veni în întâmpinarea celor mai rafinate gusturi! Gospodarii din județ, renumiți pentru cum gătesc bucatele specifice zonei, vor mulțumi pe toți cei interesați de produse tradiționale, care le vor umple masa de Sărbători. Afumăturile, burduful sau peștele în cetina de brad, dulciurile vor aduna lumea dornică să își satisfacă poftele de bunătățile locului. Gerul Crăciunului va fi înmuiat cu o cană de vin fiert, cu aromă de scorțișoară și cuișoare! Grătarele vor sfârâi, iar micii se vor coace în valuri, spre bucuria celor cu poftă de viață!

Culoare și istorie, prin Complexul Muzeal Județean Neamț

targul-de-craciun-la-neamt-1Complexul Muzeal Județean Neamț oferă participanților posibilitatea de a vizita muzeele din municipiului Piatra-Neamț, dar și de a participa la diverse activități și ateliere. Doritorii pot participa la o expoziție pe teme istorice, își pot bucura sufletul și ochii cu frumusețea culorilor armonios așezate de către penelul pictorilor nemțeni care își vor prezenta creațiile în incinta caldă a „Salonului de Iarnă“ sau pot participa la un tur al muzeelor pietrene, sub sloganul „Să colindăm muzeele“.

Pachetul „Să recompunem împreună complexul de cult eneolitic «Soborul zeiţelor»!“ este o introducere în tainele culturii Cucuteni (cu o vechime de peste 6000 de ani), prin intermediul prelucrării lutului. În cadrul atelierului care se va desfășura în incinta Muzeului de Artă Eneolitică Cucuteni, obiectiv aflat în perimetrul Curții Domnești, participanții vor modela figurine din argilă, după modelul pieselor din muzeu.

Zilele în care se va desfășura acest atelier: 12-16 decembrie; 19-22 decembrie, 28, 29, 30 decembrie 2016.

Contact: tel. 0756224409.

targul-de-craciun-la-neamt-2Pachetul „Să colindăm muzeele!“ propune, în prima variantă, vizitarea muzeelor de la Curtea Domnească din Piatra-Neamț: Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni Piatra-Neamţ, Muzeul de Etnografie Piatra-Neamţ, Muzeul de Artă Piatra-Neamţ, Turnul-clopotniţă si Beciul Domnesc II.

Perioada: 4-31 decembrie 2016; circuitul de vizitare va dura 3 ore, iar biletul se va putea achiziţiona de la oricare din muzeele vizate de pachetul turistic.

Pentru programări și detalii – 0233/217496 sau 0233/218108.

A doua variantă a acestui pachet – istorie-memorialistică-ştiinţele naturii, cuprinde un tur al Muzeelor de Istorie şi Arheologie, de Ştiinţe Naturale și Casa Memorială „Calistrat Hogaş“ din Piatra-Neamţ.

Perioada: 4-31 decembrie 2016; circuitul de vizitare va dura 3 ore, iar biletul se va putea achiziţiona de la oricare din muzeele vizate de pachetul turistic.

Pentru programări și detalii – 0233/217496 sau 0233/218108.

Ateliere pentru îndemânare

targul-de-craciun-la-neaTârgul de Crăciun de la Neamț le oferă posibilitatea copiilor și nu numai lor, să treacă pragul câtorva ateliere de creație, care se vor desfășura pe tot parcursul evenimentului.

Atelierul de pictură își propune familiarizarea cu tehnici de lucru pe diferite suporturi, precum și dobândirea unor cunoștințe despre desen și culoare. Doritorii vor putea, astfel, învăța, care sunt etapele decorării unui obiect din lemn, sticlă sau ceramică și își vor exploata creativitatea și expresivitatea. Atelierul va fi deschis în perioada 5-11 decembrie 2016.

Modelajul în lut reprezintă unul dintre cele mai vechi meșteșuguri, cu un potențial de exprimare artistică uriaș. De la jucării, la obiecte de decor, de la figuri simbolistice, la vase, ulcioare și obiecte de uz casnic, cursanții pot învăța modul în care omul dă viață argilei remodelându-se pe sine, dar, mai ales, lumea care îl înconjoară. Atelierul va fi deschis în perioada 12-18 decembrie 2016.

targAtelierul de împletituri din sfoară va reprezenta, cu siguranță, o adevărată provocare pentru cei care nu-și închipuie ce se poate naște dintr-un material aparent simplu și două mâini pricepute: obiecte de decor dintre cele mai frumoase, obiecte cu utilitate practică, produse unicat, care ascund îndemânare, migală și multă imaginație. Atelierul va fi deschis în perioada 19-24 decembrie.

Atelierul de măști tradiționale ne va întoarce în lumea satului de altădată, în care masca oglindea toate caracterele și poveștile din spatele lor. Un atelier în care cei interesați pot învăța cum să suprindă cu un ac, ață, boabe de fasole și câteva bucăți de cârpă, toată această lume de „babe”, „moși”, „urâți” și „vicleni”, așa cum arăta ea în poveștile satului românesc. Atelierul va fi deschis în perioada 27-31 decembrie 2016.

Aceste patru ateliere sunt organizate de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț, în „căsuța atelier” a Târgului de Crăciun, în perioadele menționate și următoarele intervale orare: Luni – Vineri: 12:00 – 16:00, Sâmbătă – Duminică: 14:00 – 18:00. Programările se vor face la tel. 0747 299 841, 0726 264 697.

Caravana lui Moș Crăciun

Moș Crăciun va sta la Piatra-Neamț și va colinda întreg orașul, antrenând trecătorii și amintind de tradițiile specifice zonei. Moșul va scoate, din tolba sa, daruri pentru copiii care îi vor spune poezii, iar el le va șopti la ureche ce au de făcut pentru anul viitor, ca să le ofere un nou cadou! Această paradă cu spectacole și dansuri de Crăciun va poposi spre seara de Ajun pe scena Târgului de Crăciun de la Curtea Domnească. Șirul surprizelor pe care Moșul le va face celor ce cred în Magia Sărbătorilor e lung și vor fi descoperite doar cei care vor veni la întâlnire și vor deveni personaje ale poveștii noastre!

patinPatine pentru toți!

Târgul de Crăciun de la Neamț vă așteaptă și cu un patinoar, de care vă puteți bucura pe toată perioada evenimentului. Programul va fi zilnic, între orele 10:00 – 13:30; 14:00 – 15:30; 16:00 – 17:30; 18:00 – 19:30; 20:00 – 21:30.

Spectacole de teatru

Actorii Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț vă așteaptă în perioada Târgului de Crăciun, în zilele de 16, 17 și 18 decembrie, cu trei piese. Comedia „Revanșa“ (16 decembrie) arată publicului cum se poate râde și atunci când nu e nimic de râs și că important este să nu te resemnezi, oricât de tristă ar fi situația ivită. Comedia „Cum vă place“ (17 decembrie) rămâne în istoria dramaturgiei universale un reper prin broderiile lingvistice ce reflectă candoarea dialogurilor dintre îndrăgostiţi şi frumuseţea meditaţiilor despre condiţia omului. Atent la mesajul piesei ce stă sub semnul plăcerii, aşa cum indică şi titlul, regizorul Vlad Cristache a creat, împreună cu trupa Teatrului Tineretului, un spectacol iradiant de bună dispoziţie şi energie debordantă. „Aproape“ (18 decembrie) este piesa pe care același regizor, Vlad Cristache, o oferă drept cadou de Sărbători pentru publicul Teatrului Tineretului, prezentând cel mai frumos moment al vieții – întâlnirea dintre El și Ea. Este o poveste de iubire, care se potrivește cum nu se poate mai bine în perioada de dinaintea Crăciunului.

ORGANIZATOR: CJ Neamț

PARTENERI: Consiliul Local și Primăria Piatra-Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț, Complexul Muzeal Județean Neamț, Camera de Comerț și Industrie Neamț, Direcția Silvică Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
27 Comentarii
 1. florin spune

  Eu votez cu Smiley.

 2. robocop spune

  Bani aruncati . Cate o conducta de apa pe an schimbata era mai util . Cand s-a spart magistrala toti promiteau ca aduc bani de la Bucuresti, si fac si dreg .Bine ar fi sa se sparga chiar de sarbatori peticeala aia din anii 60 sa sarbatorim cu apa din garla .Chiar daca apa e in alta parohie, si primaria are o datorie , macar morala , sa ajute .

  1. xx spune

   Tirgul de Craciun este organizat de CJ deci aceeasi curte.Cind a adus Rotaru programul de 28 mil euro se calculase sa se schimba toate conductele de apa din oras si Strabagul inceouse serios treaba de la Sarata pe varianta pina pe la gara,dar sa schimbat primarul,au fost fugariti Strabagul si dupa mai mult de un an de pauza au reinceput lucrarule Moldocorul care a mai pus cite o bucata de conducta pe ici pe colo si s-au terminat banii,in acte si lucrarea.Nu va mai cere si nu va mai da nimeni bani de inlocuit conductele de apa „inlocuite ” cu bani europeni acum vreo 10 ani care au si o garantie de vreo 200 de ani

  2. floarea spune

   la stat in fund in fata calculatorului si carcotit ne pricepem toti. schimbarea vine de la tine, cetateanule carcotas, nu de la putere. asa popor, asa conducator. cand ai sa incetezi sa dai spaga la politist in loc sa platesti amenda, atunci mai discutam.

 3. Lia spune

  Doar se apropie alegerile, nu- i asa!

 4. Cata spune

  Acum 10 ani in urma….cand paseam in acest oras minunat…era ceva asemănător, ceea ce m-a facut sa ma îndrăgostesc la propriu si la figurat de el….astept cu nerăbdare sa-mi bucur sufletul, sa ne bucuram sufletele cu tradițiile romanesti autentice.

 5. Elena Antoce spune

  Frumos program🙌

 6. Mihaela Bontea spune

  Frumos program…

 7. Vlad Lacramioara Elena spune

  Bravo!In sfârșit ceva bun pentru păstrarea tradițiilor si obiceiurilor noastre românești,ca de importat importam repede toate porcăriile din afara….valentin’s day,Halloween…etc.Felicitări și s.o țineți tot asa în Neamț!

 8. Magdalena Mickey spune

  Dragut

 9. Inchirieri-Auto Tasca-Neamt spune

  Felicitari! La cat mai multe proiecte de promovare a judetului!

 10. Tyna Maria spune

  Haideti totusi sa ne bucuram ca avem si noi un targ de Craciun ca in majoritatea oraselor …Sigur ca nu era primordial dar ar fi dragut sa nu cautam mereu nod papura, clar vom gasi foarte multe noduri si mai este mult de munca pana sa ajungem si noi in randul oraselor „normale” , dar ma bucur ca avem ocazia sa simtim „spiritul Craciunului” si in orasul nostru…
  Sunt total impotriva defrisarilor si mi-as dori mult mai mult de la orasul asta printre care asfaltarea strazilor!!! ..Dar sa nu amestecam activitatile sociale cu cele structurale… ✌

 11. Miriam spune

  Bine ca bani sunt pentru asemenea concerte… dar la salarii suntem pe ultimul loc din Moldova…cele mai mici salarii posibile… RUSINE SA VA FIE!!!

  1. Florin spune

   Ce treaba are Primaria cu salariile? Doar nu muncesc toti cei din oras la Primarie. NU mai acceptati salarii de nimic de la toti „patronii” din oras!

 12. Mihaela Miki spune

  Frumooois. Felicitari

 13. Silvia Cavaleru spune

  In distractii suntem” asi”,dar sa mai avem grija si de paduri …ca ramanem fara ele !!!…

  1. Gliga Marius Ilie spune

   are grija Ionel Arsene de paduri 😉

  2. Silvia Cavaleru spune

   Doamne Ajuta !…dar cand !!!!!!????

  3. Oana Bulai spune

   Silvia, era vorba de târgul de Crăciun. 😂😂😂 Acum ce sa facem? Nu mai facem nimic ca se taie pădurile????? Asta e un alt subiect. Cred ca ai greșit topicul. Scuze…

  4. Oana Bulai spune

   Gliga Marius Ilie , chiar daca ai prieteni pnlisti, nu e neaparat nevoie sa fii ironic pe nedrept. Cred ca daca ai cunoaște mai bine subiectul, ti-ai largi nr de prieteni. Putem construi împreuna. 👍

 14. Ionel Iordache spune

  Nemțenii merită un târg de Crăciun!
  Felicitări președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene!

  1. eu spune

   Intr-adevar, toti nemtenii merita un targ de craciun, nu doar pietrenii. Asteptam cu nerabdare si Targurile de Craciun organizate de CJ Neamt de la Roman, Targu Neamt , Bicaz sau toate celelalte localitati din judetul Neamt.

   1. razesul spune

    Lasa ca la Roman a venit Base, nu-i suficient? 🙂

 15. janel iosub spune

  Sincere felicitari presedintelui consiliului judetean Neamt cel care este initiatorul acestui proiect!

  1. legio spune

   Asa-i Janele ,acest tip este ,,monumentul cinstei si corectitudinii” asa-i ?

 16. hitler spune

  Oare cat ne costa toate astea?

  1. xx spune

   Dar halatul,…halatul de baie…cit costa? Cit costa halatul?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate