Numai pieton să nu fii în Piatra-Neamț. Provocare pentru consilierii locali.

2

Viața de pieton în Piatra-Neamț nu este tocmai una frumoasă. Bălți, gropițe, gropi, capcane, gunoaie, microbuze infecte, chestii care stau să se dărâme, etc.

Din capul locului trebuie să clarificăm aspectul ce ține de gunoaie, tomberoane care stau sa cadă, mobilier stradal distrus și alte lucruri care ne agresează privirea. Toate acestea se datorează strict sălbaticilor care trăiesc printre noi. Nu putem imputa autorităților aceste aspecte.

La capitolul problemelor cu care se confruntă pietonii este bine de știut că majoritatea se datorează lucrărilor făcute de mântuială în epoca PDL. Nu pot cei de acum să repare cât au reușit alții să facă de mântuială. La acest capitol nu vom menționa decât cea mai importantă problemă, restul așteptăm să fie descoperite și rezolvate de consilierii locali, în special de cei care în afară de a ridica mâna nu fac mare lucru pe la primărie deci nu sunt ocupați cu proiecte și au mai mult timp liber.

De departe cel mai enervant lucru pentru muritorii de rând care merg pe jos sunt bălțile care se formează pe carosabil pe zona dinspre trotuare și nu se scurg niciunde, ci sunt mutate în capul trecătorilor de mașinile care trec. Dacă ești pieton ocazional și nu știi de ce zone să te ferești nu ai nicio șansă să scapi.

Provocăm consilierii locali, să o ia la pas pe principalele trasee pietonale, de preferat după ce plouă și să își noteze problemele mai deosebite pe care le întâlnesc și să se ocupe să le rezolve. Provocarea maximă e pentru consilierele locale care ar putea să facă un experiment extrem cu un cărucior de copil să vadă în cât timp sar roțile.

Desigur că ar fi o mare lipsă de bun simț ca unii consilieri, în special din opoziție, să iasă cu aceste probleme prin ședințele de consiliu local, presa sau Facebook și să se folosească electoral de problemele pietonilor pietreni. Astfel de lucruri trebuiesc rezolvate în liniște și privite ca o atribuție firească a unui ales local interesat ca cei care l-au ales să se deplaseze în condiții cât de cât civilizate prin oraș.

Iosub Robert

2 Comentarii
  1. Ursul maro spune

    Cei de la primarie sunt gospodarii orasului.Cum sunt gospodarii, asa si orasul.Pentru idiotii care distrug exista politie locala , platita sa vegheze ordinea publica.Dar primaria si aparatele ei sunt scufundate in mocirla…
    Rusine!

  2. janel iosub spune

    Proiecte, propuneri si multe minciuni gogonate incepand cu luna mai 2020 cand se da startul campaniei electorale1 In rest, dupa, silens pana in anul 2024 s.a.m.d

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate