Nu plătești dacă nu primești bon – ultima gogoriță inventată de guvernanții noștri

4

Pe un model asiatic ce a funcționat cu succes chiar și în China, autoritățile române s-au decis să facă o tombolă fiscală. Ca să fie totuși treaba românească guvernanți au reinu platesti daca nu primesti bonnventat roata și au ieșit cu o aberație de grupa mică. Guvernul a decis că de la 1 martie, clientul are dreptul să nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate dacă nu i se înmânează un bon fiscal.
Nu știu unde au trăit până acum cei care au debitat această aberație, dar sigur nu pe planeta pe care locuim și noi. Aici pe Terra – Europa – România nu primești bon fiscal decât după ce dai banii, nu înainte. Deci, conform guvernanților, ar trebui să smulg banii din mâna celui care refuză să îmi dea bon sau sa îl rog politicos sa îmi înapoieze suma? Penibil .. nu ?
Mai mult de atât, după noua reglementare ar trebui să mă duc la piață, să ochesc toate babele fără casă de marcat și să îmi aleg ce vreau eu de la ele de pe tarabe și să plec liniștit acasă, căci dacă e să ne luăm după legile din România orice comerciant trebuie să dea bon … nu ?
Vă dați seama că cei care au luat această decizie aberantă sunt așa de bogați încăt au angajați care le fac cumpărăturile, că altfel nu îmi explic cum de nu au realizat că la orice magazin întâi întinzi banii și după aia ți se dă bonul? Ca să nu mai spun de multele cazuri în care românul sărac nu își calculează bine ce cumpără și la casă vede că nu are destui bani, casierița cheamă șefa să anuleze calculul și să îl facă din nou, că dacă i-ar da bonul înainte de a lua banii situația chiar ar deveni dificilă …

D.E.

PS: Coincidență sau nu – In 2012 un candidatul USL din Neamț avea in platforma program un punct care suna așa : ”Pentru a reduce masiv evaziunea fiscală, vom face lunar o tombolă fiscală, unde toţi cetăţetenii vor depune, în copie, bonurile fiscale şi facturile plătite, iar, periodic, prin tragere la sorţi, unul va primi un premiu de 10.000 de lei. Aceasta tombolă va determina un număr foarte mare de cetățeni să ceară bon fiscal sau factură pentru orice cumpără. Aplicarea acestei iniţiative va creşte cu cel puţin 30% numărul de facturi şi bonuri emise şi, implicit, va creşte masiv şi bugetul local prin încasarea cotei parte din TVA.”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Lolita spune

  Acuma cei care lucreaza la ANAF tot di la magazinul di la colt cumpara ? Pi caiet sau pi cash ? E grele salamurile astea di la Florin di la Bucale…Sanatatea la pamint vine chiar di aici di la coltul blocului !

 2. Mos Craciun spune

  Va aduceti aminte de un ministru al agriculturii care a fost intrebat cat costa o paine si, normal, ca nu stia sau unul care ne spunea ca nu e elev fara tel mobil. Astia traiesc in lumi paralele

 3. Ana spune

  Chestia asta vine cam asa: „bai, noi nu suntem in stare sa oprim evaziunea, asa ca decurcati-va singuri! Caftiti-va, turnati-va,… si va, si va, si va… ca noi avem alte treburi, mai importante!

 4. feraru marcel spune

  Hă,hă.. Initial, ideea a fost, ca toti amarastenii, carora le e foame si merg la magazinasul de langa scara blocului si iau pe datorie, o paine si o bucatica de salam, sa refuze plata, atunci cand vin cu banutul, o data pe luna, sa achite datoria… Ca care..(pardon), comerciant, bate in casa, suma de pe caiet ? NICIUNU !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate