Stop și de la capăt cu legile ”Big Brother”

0

După ce Curtea Constituţională a decis că cele trei legi Big Brother sunt neconstituţionale, preşedintele Klaus Iohannis și alti politicieni care din populism se opuneau acestor legi, au stat, s-au gândit, probabil au primit și niște telefoane foarte importante din afara țării sau a continentului și au decis că totuși este nevoie de legislația în discuție. Așa că, Administrația Prezidențială a reevaluat situația comunicând că  „Demersul are drept scop depăşirea blocajului care se înregistrează în prezent, punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi o mai bună informare a opiniei publice privind măsurile în plan legislativ şi efectele acestora. Reanalizarea legislaţiei în domeniu va include şi consultări cu societatea civilă, înainte de reînceperea unui nou proces legislativ la nivel parlamentar, participarea reprezentanţilor societăţii civile fiind indispensabilă pentru un demers care să vină şi în întâmpinarea celor care în trecut şi-au exprimat reticenţa faţă de unele prevederi. Totodată, consultarea va include şi întâlniri cu reprezentanţi ai partidelor parlamentare din comisiile de profil, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai celui academic.”
Așadar, legile Big Brother intră din nou în chinurile facerii și de abia acum avem motive să începem să ne speriem deoarece noile formule legislative trebuie să ascundă în ele portițe care să ocolească reglementările constituționale actuale pentru ca legile să poată fi aprobate de CCR.
După cum vă spuneam chiar de când au apărut primele dezbateri pe marginea acestui subiect, legile Big Brother vor funcționa în scurt timp și în România deoarece funcționează deja în majoritatea țărilor din Europa și presiunile internaționale în materie de securitate cibernetică sunt mai mari decât preconcepțiile românești.
Așteptăm cu interes să apară noile formulări legislative și sperăm să vedem reglementari clare în privința colaborării dintre servicii și provideri sau hosteri, ca să nu se poată produce abuzuri din partea vreunui lucrător din servicii deranjat că amanta lui socializează cu altul pe internet.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate