Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 21 august 2019
 • :
 • :

NU AI MAI VĂZUT AȘA CEVA – Ca să nu iasă bine primarul, consilierii locali au refuzat primirea ca donație a unei mașini de deszăpezit

Drumurile Naționale au scos din uz anul trecut 6 supermașini de deszăpezit marca Zil și Ural. Acestea au fost donate către șase localități din județul Neamț: Târgu-Neamț, Borlești, Poiana Teiului, Războieni, Oniceni și Bâra.

Deși vechi, mașinile de mare capacitate cilindrică și putere, făcute exclusiv pentru deszăpezit siberian, funcționează destul de bine și acum, iar ca eficiență o astfel de mașină deszăpezește într-o oră cât deszăpezesc 2 buldozere în 10 ore. Deci aur curat pentru o comună de munte cum este Poiana Teiului din Neamț.

Ei bine, în timp ce celelalte primării s-au bucurat de eficiența mașinilor SH și la această oră unii le folosesc din plin, la Poiana Teiului utilajul zace în spatele primăriei, deoarece primarul este de la PSD, iar consilierii majoritari sunt de dreapta și nu au votat primirea donației, adică nu au fost de acord ca primăria să primească gratis o mașină specializată de deszăpezit invocând că este veche, piesele de schimb scumpe și consumă mult combustibil.

În realitate, oricât de ………… ai fi, nu poți să refuzi un utilaj primit donație doar ca să nu aprecieze cumva votanții activitatea primăriei. Acest tip de sabotaj politic care este în detrimentul comunității ar trebui anchetat de instituțiile statului. Se merge prea departe și au de suferit oameni nevinovați. Poți să nu aloci bani de piese de schimb, de combustibil sau să încurci altfel primarul, dar nu să refuzi o donație utilă comunității.

Județul Neamț este acum sub munți de zăpadă iar mașina de deszăpezit de la Poiana Teiului stă nefolosită în curtea primăriei pentru că așa vor consilierii locali PNL. Spuneți dumneavoastră că asta nu este o porcărie tipic românească…

Iosub Robert
10 comentarii la “NU AI MAI VĂZUT AȘA CEVA – Ca să nu iasă bine primarul, consilierii locali au refuzat primirea ca donație a unei mașini de deszăpezit

 1. Marxu

  As sugera domnului primar sa scoată consilierii la deszăpezire dacă se plâng ca mașina are ca sum mare,piese scumpe,… Doar pentru a justifica indemnizația pe care o primesc…

  Raspunde
 2. Sorin

  Aceste utilaje pot fi și închiriate de aceste primării la alte comune sau în județul Neamț dacă este necesar. Deci… BANI LA BUGETUL PRIMĂRIEI, COMUNEI RESPECTIVE! Rușine celor care împiedică astfel de situații! PS:Nu țin cu nici un partid! Dar… totuși este vorba de noi oamenii, cetățenii acestei țări, plătitorii de taxe! 🤫❄️🌨️🌬️😉

  Raspunde
 3. Răzvan I.

  De asemenea să nu uităm de făptul că nefolosirea unui utilaj face drumul impracticabil ba chiar punerea în pericol a vieți participanților la trafic. Oare în cazul unui accident își vor asuma oare această responsabilitate, viața unui om?

  Raspunde
 4. Cornel

  Pai Nu e mai Simplu sa alerteze , pe cei de la IGSU sa vina Ei sa degajeze drumul de stânci, nămol, cum a fost asta vara la Inundații și cum Probabil o sa mai fie ,cel puțin pe bucata de drum dintre statia PETROM și prima curba din ROSENI , A fost Vară , pot sa spună ,Ok și au venit cei de sus ,au împins pe dreapta drumului , acele aluviuni, Da daca D zeu al dat posibilitatea să ai Utilajul tau , care poți folosi și Iarna. și Vara daca e cazul, Asta vara a fost, mă uit în clip și văd că pe laterale in spate este niste spațiu unde poți pune la o adică ,niste saci , baxuri , lazi , cutii pe care le poți fixa cu chingi ,Și trimite Intr o zona calamitată ,cum a fost , ori poate mai este la Busumei , Fărcașa , fara a trimite pe alții care sa și rupa mașinile pe dedesubt, La asta trece prin șanțuri și Nu are nimic . DA NU trebuie să sunam la Județ ,,Prefectura. sa anunțăm că Suntem Sinistrați și să trimită de la Piatra Neamț Ajutoare , CA Noi Nu Dispunem iar când este o Oportunitate NU Ne legam Noi la Cap , las să trimită de la Județ, Noi așteptăm Heliportul și elicopterul, daca cumva se înzăpezesc Ne descurcam , sunam un Prieten care are un TAF , o scoatem pe mânecă.

  Raspunde
 5. Sergiu

  Bun articol,dar unde faci dezapezire cu aceste utilaje la Poiana Teiului? Arunci de pe drum zăpadă în geamurile locuințelor? Aceste utilaje de folosesc in zona de șes unde zăpadă e viscolita și este zăpadă de cel puțin 50-60 cm nu de 10-15.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *