Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 16 iulie 2019
 • :
 • :

Județul Neamț a primit 6 supermașini de deszăpezit

Drumurile Naționale au scos din uz 6 supermașini de deszăpezit marca Zil și Ural și, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, acestea au fost donate către șase localități din județul Neamț: Târgu-Neamț, Borlești, Poiana Teiului, Războieni, Oniceni și Bâra.

Deși mașinile sunt de fabricație sovietică din anii 70, ele sunt adevărate locomotive pe roți cu motoare proiectate inițial pentru tancurile rusești, cu tracțiune 6X6 și cu o rezistență ieșită din comun. Nu de puține ori s-a întâmplat, chiar și în județul Neamț, ca mașinile moderne de deszăpezit să rămână blocate în nămeți și să se intervină cu astfel de mastodonți proiectați să deszăpezească zone precum Siberia.

Nu au dotări moderne, dar nici nu se pune problema să nu deszăpezească orice drum indiferent de câți metri de zăpadă sunt pe el. Frezele montate în fața acestor mașini cu care se spulberă zăpada sunt conectate prin cardan direct la niște motoare imense și au o forță atât de mare încât nu pot fi folosite în zonele de case că le-ar sparge geamurile cu zăpada aruncată.

 
14 comentarii la “Județul Neamț a primit 6 supermașini de deszăpezit

 1. paulgrigoras007

  MASINI GROZAVE! Pacat ca piesele de shimb se gasesc numai in Ucraina.Intrati cu UNIMOG-urile in zapezile de pe Secuieni – Silistea ,apoi stam de vorba-Cand ai zapada de 3 m inaltime, credeti ca jucariile fac fata!Vorbiti cand stiti nu din auzite.

  Raspunde
 2. Craciun Marius

  E tare semnul de langa numarul de imatriculare ‘pericol de moarte!’ Poluare maxima…daca pun la un audi quatrro freza aia se pisa pe autocamioanele astea care ne lasa fara motorina intr.o iarna la cat consuma

  Raspunde
  1. mama omida

   daca ti-ai folosi putin mintea ingusta de altfel, ti-ai dat seama ca daca ai fi in fata frezei prin zapada…incercand sa iesi din Loganul cu cauciuri de vara, cu care te-ai incumetat sa iesi din casa pe cod rosu…sansele sa iesi viu de acolo ar fi aproape de 0…

   Raspunde
 3. FLORIN

  E FOARTE BINE ! Adevarat ca una de asta ingroapa 2 de astea NOI Pline de senzori si electronica , Numai ca si la astea Donate ar fi bine sa le fi asigurat cei de la DRUMURI NATIONALE si MECANICI la ELE , asta ptr ca nu oricine stie sa umble ori sa faca legaturi pe la partea electrica , era ODATA un Mester pe la DRUPO ,pe partea stanga cum mergi cu fata spre varianta pe la S S A , ori pe la UMTF DL VIRGIL , care stiau ce si cum la BATRANII astia .

  Raspunde
 4. Nicu Moraru

  Jafurile altora aduse la noi pt ca la urma urmei cineva profită din reparațiile care urmează de ce nu se cumpără utilaje noi și apoi să le postam pe net

  Raspunde
 5. Arsinel Ionel

  Cum se face ca donatiile au fost facute catre primarii PSD ? Toate localitatile mentionate au primari din aceste partide…

  ADMIN: Pai daca vreo 80% din primarii au primari PSD ….

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *