Noile reguli privind neutralitatea internetului

0

Noile reglementări privind neutralitatea internetului au fost controversate imediat după apariție. Primele provocări legale au apărut înainte de intrarea în vigoare a legii,  iar oficialii din cadrul acestei industrii fac apel la Congres pentru a-și afirma autoritatea asupra neutralității. Cu toate acestea, președintele FCC, Tom Wheeler, rămâne ferm pe poziția adoptată cu privire la aceste noi reglementări.

USTelecom, o asociație profesională de lobby și telecomunicații, a intentat proces în care contestă capacitatea FCC  de a reglementa internetul ca un purtător comun, potrivit unei declarații de grup. O parte din textul plângerii, obținută prin Washington Post, arată: „USTelecom solicită revizuire a Ordinului, pe motiv că este arbitrar, capricios, precum și un abuz de putere discreționară cu sensul Codului de procedură administrativă, 5 USC701 și următoarele…; încalcă legea federală, inclusiv Constituția, și Communications Act din 1934…; intră în conflict cu  reglementarile 5 USC553…; și este de altfel contrară acestei legi.”

Procesul speră să conteste noua ordine neutralității rețelei prin orice mijloace necesare, datorită reglementărilor sale. În plus față de procese, liderii industriei de telecomunicații fac apel la Congres să intervină pentru a trece peste autoritatea FCC. Într-o scrisoare către mai mulți membri ai Congresului, Verizon CEO Lowell McAdam a scris: „Regimul juridic existent și procesele sale de reglementare care îl însoțesc sunt depășite și incomplete […] Congresul a stabilit ultimul cadru de politică clar acum aproape 20 de ani, cu mult înaintea dezvoltării nenumăratelor tehnologii existente astăzi […] Este timpul ca Congresul să-și reasume responsabilitatea pentru elaborarea unor noi politici în ecosistemul Internetului.”

Este puțin probabil ca FCC sau Wheeler să  renunțe din cauza acestor provocări, iar în cazul în care legea va intra în vigoare, sperăm că va rămâne. În caz contrar, cu siguranță acest lucru nu se va datora lipsei de perseverență.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate