„Hristos a Înviat!” pentru catolicii nemțeni

0

O parte însemnată dintre catolicii din România se află în Neamț. Ei au participat în noaptea ce tocmai s-a încheiat la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă ”trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Iisus Cristos Înviat”.paste-catolic
Paştele catolic față de cel ortodox este sărbătorit la o dată diferită, pentru că cele două Biserici calculează data Învierii lui Iisus după două calendare diferite: calendarul gregorian și calendarul iulian. Dar ca obiceiuri de Paşti, la catolici sunt tradiţii similare cu cele de la ortodocşi: se dăruiesc şi se ciocnesc ouăle iar la masa festivă de Paște sunt servite pe lângă ouă roșii și pască, copturi din aluat dospit și stafide, jambon, drob de miel și friptură din carne de miel.
În această duminică, duminica Paştelui la catolici, Papa Francisc va celebra mesa de Înviere, în piaţa Sfântul Petru, de la Vatican, unde suveranul Pontif va rosti, în zeci de limbi, tradiţionalul mesaj de Paşte şi binecuvântarea „urbi et orbi”, mesaj urmărit cu interes de toți creștinii indiferent că sunt ortodocsi sau catolici.

Cu ocazia acestei zile de mare sărbătoare, în care creștinii catolici celebrează Învierea Domnului, publicația noastră le spune „Hristos a Înviat!”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate