Niciun caz de tâlhărie semnalat în ultimele săptămâni în Piatra-Neamț

3

talhariiCazurile de tâlhărie din Piatra-Neamț, mai ales cele provocate de minori, au terorizat până nu de mult municipiul. Să ne aducem aminte de Orlando, de clanul Neda și multe alte cazuri de tâlhării în care unii cetățeni au rămas fără bunuri, au fost accidentați sau, în unele cazuri, chiar și-au pierdut viața.

Conform informațiilor primite de la IPJ Neamț si Poliția Locală, în ultimele săptămâni în municipiul Piatra-Neamț nu s-a semnalat niciun caz de tâlhărie.

Infracționalitatea de tipul tâlhăriilor este un fenomen social  specific perioadelor de criză, iar violența cu care se manifestă are o cauzalitate cu rădăcini adânci. La infractori comportamentul agresiv, antisocial, este în mare măsură învăţat, dobândit în contextul climatului familial şi în contextul împrejurărilor de viaţă care pot influența negativ. Pe fondul unui absenteism școlar crescut, al familiilor disfuncționale, al violenței domestice, unii minori, viitori adulți infractori, aleg căi în afara legii.

Mai multe autorități din Neamț, instituții de ordine publică, administrația locală, instituții de educație, se pare că au ajuns să colaboreze pentru a combate de la origini flagelul tâlhăriilor. Faptul că numărul tâlhăriilor din Piatra-Neamț este în scădere, iar în ultimele săptămâni astfel de acte de violență au fost inexistente este un semn bun în ceea ce privește reacția autorităților locale care au reușit, cel puțin pentru moment, să intimideze infractorii.

Despre delicvenţa juvenilă şi necesitatea înfiinţării unui centru pentru minori puteţi citi aici.

Puteți citi și:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Ioana M. Destro spune

    Cred ca asteapta ordonanta!

  2. Micaela Micaela spune

    RESPECT INFINIT AUTORITATILOR DIN PIATRA NEAMT !

  3. Andrei spune

    Asta nu înseamnă că nu mai trebuie înființat Centrul de reeducare pentru minorii care comit infracțiuni si nu răspund penal. Îndata apar „nezii” sau similari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate