Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a anunțat înființarea unui centru pentru minori care comit fapte penale în județul Neamț

11

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Judeţean Neamț de vineri, 30 septembrie, s-a aprobat un proiect de hoarsenetărâre care priveşte modificarea şi completarea organigramei şi statutul pe funcţii ale aparatului de specialitate al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ. Inițiatorul proiectului de hotărâre a fost Ion Asaftei, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.
Practic, este vorba despre înfiinţarea în judeţul Neamţ a unui centru pentru minori care înfăptuiesc fapte de natură penală, dar care nu răspund penal.

„Este pentru prima dată în judeţul Neamţ când se înfiinţează un astfel de centru. Ştiţi şi dumneavoastră că avem o mare problemă cu delicvenţa juvenilă în judeţ. Acei minori care înfăptuiau fapte de natură penală erau luaţi de poliţie, iar a doua zi erau lăsați liberi pe stradă unde se apucau din nou de tâlhării. Era neapărată nevoie de acest centru în Neamţ. Cred că prin acest centru vom rezolva această problemă destul de gravă a judeţului Neamţ, a municipiilor Piatra-Neamţ și Roman şi a oraşului Târgu Neamţ, pentru că asta se întâmplă mai ales în zona urbană a judeţului”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Despre delicvenţa juvenilă şi necesitatea înfiinţării unui centru pentru minori puteţi citi aici.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. Mirela Pintilie spune

  Cand(????? Trebuies mai multe victimeeeeee

 2. Ciurea Ciprian Florentin spune

  Buna initiativa,dar cadrul legal ptr a retine pe acesti minori intr-un asemenea centru exista ????Daca nu,aceasta initiativa se va concretiza prin ridicarea unei alte cladiri (daca se va ridica)care nu va folosi la nimic.Trebuie umblat la legislatie,ptr ca intotdeauna cei mici comit fapte care ,prin natura lor,nu produc un prejudiciu foarte mare care sa impuna retinerea acestora,sau dupa caz,internarea in centre de minori.

 3. Elena Rusu spune

  Dar pe cand??vor mai trece 100 de ani…!

 4. Viorica Chifu spune

  felicitari dnul arsene chiar se intereseaza de acest judet

 5. cosmin gafincu spune

  eu ma asteptam ca un inteligent de politician local sa inteleaga necesitatea educarii acestor minori , pentru a nu ajunge in aceasta situatie . cand s-a ajuns aici este deja prea tarziu , cel putin pentru ei . toata viata vor fi infractori . daca nu am arunca bani aiurea , daca am sprijini pe adevaratii profesori , daca am sprijini financiar si am obliga familiile sa-si trimita copii la scoala , daca i-am scoate pe acesti copii din mediul in care traiesc ( ca animalele ) , daca i-am pedepsi pe parintii lor , daca … poate , atunci , se va intampla ceva .
  poate uitati de la mana , pana la gura : spuneati si voi si politistii , ca nu aveti legislatie ! acum aveti ?
  in rest , o alta afacere … sa construim ceva , pe multe milioane .

 6. robocop spune

  Excelent . Nu credeam sa mai putem rosti acest calificativ la adesa vreunui politician nemtean . Dar acum da , daca se face si e si legala chestia , nota 10 . E plin orasul de tigani minori cu ochii aia de draci in toate partile la smangleala

 7. Carmen Tutoveanu spune

  Mai bine mai tarziu decat niciodata!

 8. Valeriu spune

  Bravo. In sfarsit cineva ia initiativa.

 9. Vukovik spune

  Acum Numai Sa nu l faca cum sa facut si Palatul de Justitie !

 10. roxana spune

  Bravo

 11. FLORIN spune

  Bravo!

  Primul lucru bun facut pentru cetatenii acestui judet in ultimii 26 de ani.

  Sa speram ca se va pune in practica.

  Sper sa urmeze si rezolvarea problemei catastrofale a hoardelor de tigani care terorizeaza acest oras.

  Primul pas ar fi desfiintarea Politiei Locale care este absolut toxica si inutila pentru cetatenii acestui oras.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate