Nicio viață nu e mai puțin importantă decât alta. Asociația „Claudia, încă o șansă” – pentru că și în Neamț se poate

0

În fața cruzimii, a abandonului și a nepăsării tolerate deja de prea mult timp, nu rămân decât două opțiuni firești: să te prefaci că nu vezi sau să devii tu însuți o cărămidă în temelia schimbării.

Claudia Filip înțelege poate prea bine suferința, în orice formă s-ar prezenta. Implicată mereu ca voluntar în numeroase acțiuni umanitare, cot la cot cu Monica Sofron (reprezentanta Asociației Umanitare Codrin) nu a putut ignora nici durerea animalelor abandonate, schingiuite sau înfometate. Pentru ea nu există diferențe – ajutorul e ajutor, indiferent cui îl oferă.

Copleșită de un sentiment al neputinței dar motivată în același timp de perspectiva unui scenariu în care animalele ar putea fi tratate cu respectul și dragostea meritate, a pus bazele Asociației „Claudia – Încă o șansă”:

Este o organizatie non-profit, nou înființată, constituită din nevoia de a veni în sprijinul comunității. Asociația are drept scop protejarea mediului înconjurător, apărarea drepturilor animalelor și stoparea cruzimii față de acestea și de asemenea un scop educativ, social, umanitar, economic și de reprezentare în raport cu autoritațile, cu organizații non guvernamentale, cu agenți economici, cu terți.

Un prim proiect de anvergură al Asociației „Claudia Înca o Șansă” este campania de sterilizare gratuita a câinilor și pisicilor fără stăpân sau cu stapâni care nu își pot permite plata sterilizărilor din județul Neamț. Dacă ai avea răbdarea necesară să iei orașul la pas vei observa că sunt peste 1000 de pisici fără stăpân, și încă foarte mulți căței. Nu-ți trebuie multă matematică să faci niște calcule simple și să deduci cam care ar fi numărul lor peste un an sau doi.

Toate animăluțele pe care le vedeți nu au ajuns pe străzi din întâmplare și doar dacă întoarcem capul și ne prefacem că nu vedem, fenomenul nu va dispărea, nici măcar nu se va diminua, ba din contra. De asemenea am rugamintea ca toți cei care doresc, pot, cred că pot suporta sa aibă experiența unei vizite în Adapostul public. Este o experiența care are un impact emoțional uriaș. Doar așa putem înțelege importanța sterilizarii, pe de o parte, și consecințele abandonului, pe de altă parte.

Este o problemă a noastră, a tuturor. Moto-ul meu este: „Haideți să nu mai așteptăm ca lucrurile să se întâmple, haideți să facem ca lucrurile să se întâmple.” Convingerea mea este că, dacă vom colabora, daca vom conlucra, putem face ceva constructiv pentru comunitatea noastră. Inițial am plecat la drum, pe data de 18 ianuarie, cu gândul ca anul acesta să sterilizam 100 de blănițe. Până astazi, 5 martie, au fost deja sterilizate 77 de animăluțe, dintre care 8 caței și 69 de pisici.

Ne bucuram pentru receptivitatea de care dau dovada zeci de nemțeni și mulțumim din suflet tuturor celor care ne sprijină acum și celor ce doresc sa ne sprijine în viitor. Doar împreună putem face ca fenomenul înmulțirii necontrolate să se diminueze. Nu ne vom opri. Următorul obiectiv este 500 de sterilizări. Poți fi părtaș la schimbare. Orice ajutor contează. Dacă poți dona 10, 20, 50 de lei, contravaloarea unei sterilizări, un sac, doi de granule sau câteva conserve vă rămânem veșnic recunoscători. Dacă dorește cineva să încheie cu noi un contract de sponsorizare sau să completeze formularul 230 pentru redirecționarea celor 3,5% impozit pe venit, rămânem deasemenea recunoscători, a transmis Claudia.

Astfel de inițiative izvorâte din dorința de a ajuta (animale și oameni deopotrivă) vor fi mereu prezente în publicația noastră. Încurajăm astfel de practici, rezonăm cu ele și considerăm că adevărata schimbare începe cu fiecare dintre noi. Mai avem mult până vom ajunge acolo unde ar trebui deja să fim, încă ne luptăm cu unele concepții greșite prea adânc înrădăcinate dar poate, prin puterea exemplului, vom reuși să înțelegem că viața animalelor înseamnă mai mult decât un lanț în jurul gâtului, apă, paie și bătaie…

Așa cum a povestit Claudia, lucru pe care-l putem confirma și noi, experiența unei zile în adăpostul câinilor fără stăpân v-ar putea ajuta să vedeți aceste lucruri dintr-o altă perspectivă, una mai…umană.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Claudia Filip la numărul de telefon 0741 545 622 sau pe Facebook, AICI.

Pentru donații:

ASOCIAȚIA CLAUDIA ÎNCĂ O ȘANSĂ CIF: 43670519 Cont IBAN: RON RO32BREL0002002958210100

EUR: RO48BREL0002002958210200

USD: RO64BREL0002002958210300 COD SWIFT: BRELROBU

PayPal: [email protected]

Mai jos, câteva imagini din experiențele zilnice ale Claudiei:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate