Nereguli sesizate de OPC la patinoare

0

În conformitate cu programul privind tematicile de control pentru trimestrul I al anului 2013, în perioada 21.01-31.01.2013 , s-a desfăşurat acţiunea tematică de control pentru verificarea respectării drepturilor consumatorilor la patinoare.
Au fost verificaţi 2 operatori economici care desfaşurau în raza teritorială a CJPC Neamţ activitatea specifică patinoarelor în aer liber. La ambii operatori economici s-au depistat abateri şi s-au aplicat 3 avertismente.
Pentru unul dintre operatori a fost reţinută încalcarea dispoziţiilor art.26, pct 2 din OG21/1992 cu privire la afişarea în mod vizibil denumirea firmei şi a programului de funcţionare. A fost dispusă măsura remedierii deficientelor constatate.
Referitor la informarea completă, corectă şi precisă a consumatorului, la unul dintre operatori s-au constatat :
– nu era afişată informaţia privind numarul maxim de persoane care pot patina în acelaşi timp pe patinoar,
– nu existau informaţii (proceduri ) privind situaţiile în care consumatorul deterioreaza echipamentul închiriat şi nici reguli minime de buna conduită pe patinoar. A fost reţinută încalcarea dispoziţiilor art.18, din OG21/1992 fiind aplicată sancţiunea contravenţională avertisment. A fost dispusă măsura remedierii deficientelor constatate.
La unul dintre patinoare nu existau informaţii (proceduri ) în cazul în care consumatorul deteriora echipamentul închiriat . A fost reţinută încalcarea dispoziţiilor art.18, din OG21/1992 fiind aplicată sanctiunea contravenţională avertisment. A fost dispusă măsura remedierii deficientelor constatate
La ambii operatori economici verificaţi nu era afişata in forma modificata placheta cu telefonul consumatorului. A fost dispusă măsura remedierii deficientelor constatate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate