Nemernicie la primărie! Stimulente financiare pentru nou-născuții din Piatra-Neamț, declarate ilegale de primăria Piatra-Neamț

0

După ce în ultima ședință de consiliu local s-a votat în unanimitate acordarea de stimulente pentru nou născuții din Piatra-Neamț, proiectul nu a primit avizul de legalitate din partea secretarului municipiului. Dacă prefectura menține ca fiind bună opoziția secretarului primăriei, atunci aceste stimulente financiare NU SE VOR MAI ACORDA.

Fiindu-le imposibil să se opună acordării acestor bani mamelor din Piatra-Neamț, liberalii au votat proiectul, dar acesta a fost trimis spre avizare prefecturii fără a avea avizul de legalitate al secretarului municipiului. Mai concret, secretarul municipiului a spus că ce au votat liberalii alături de ceilalți consilieri locali este ilegal.

Discursul secretarului primăriei a fost construit pe ideea că autoritățile locale nu au voie să acorde astfel de ajutoare, ele fiind doar atributul autorităților centrale.

Anticipând că există această variantă în care liberalii să voteze de rușine în consiliul local și apoi să nu se dea avizul de legalitate am purtat o corespondență cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale pe această temă, iar răspunsul lor, foarte clar, poate fi citit mai jos.

Acum mingea este în curtea Prefecturii Neamț care dacă va da dreptate secretarului și va spune că acest proiect este nelegal, că nu e apanajul autorităților locale, că ar trebui să existe o lege speciale etc., atunci primăria Piatra-Neamț va începe drumul spre faliment. De ce? Fix la fel ca acest proiect, fără să aibă ca temei legi speciale în spate, au fost votate și s-au alocat sume de bani, beneficii, subvenții de ani de zile încoace. Dacă acest proiect nu este legal, atunci toate celelalte făcute la fel nu sunt legale și primăria va trebui să dea banii înapoi.

În fapt, noi avem suspiciunea că e vorba de un proiect al PSD care era prea bun ca să nu fie votat și de PNL așa că au găsit o altă variantă să îl blocheze.

Așteptăm cu mult interes să vedem dacă prefectura va deschide Cutia Pandorei la primăria Piatra-Neamț. Noi suntem pregătiți pentru această variantă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate