Mămicile din Piatra Neamț vor primi stimulente financiare pentru nou-născuți

0

Un proiect propus de consilierul local PSD, Florentina Moise, proiect care a stârnit foarte multe discuții a reușit astăzi să primească avizul favorabil în urma ședinței de Consiliu Local.

În ședința de astăzi s-a aprobat hotărârea prin care se vor acorda stimulente financiare pentru nou născuții din Piatra-Neamț în valoare de 1000 lei pentru primul copil, 1200 pentru al doilea și 1500 pentru cel de-al treilea.

Proiectul de stimulare a natalității în Piatra-Neamț a fost aprobat. Femeile din Piatra-Neamț care nasc vor primi sume cuprinse între 1.000 și 1.500 lei.

Încep prin a mulțumi tuturor celor care au fost alături de mine în acest demers inclusiv colegilor de la PNL, USR și PRO ROMÂNIA care deși sunt la putere și noi în opoziție au înțeles că proiectul este unul bun pentru Piatra-Neamț și l-au votat.

Dacă doriți să felicitați pe cineva pentru acest proiect este foarte important de înțeles că acest proiect nu este al unui partid ci este un proiect al mamelor care nasc la Piatra-Neamț. Fără ajutorul pietrenilor care ne-au trimis în consiliul local acest proiect nu ar fi existat. Ei trebuie felicitați.

Este incorect să se spună și că este un proiect a Florentinei Moise. Florentina Moise e doar un ales local pe o listă, ales care a depus și susținut proiectul. Echipa de consilieri locali PSD este cea care a conceput, promovat și dezbătut acest proiect realizat în baza nevoilor reieșite din foarte multe discuții purtate cu mamele din Piatra-Neamț.

Nu în ultimul rând mulțumesc celor care s-au opus argumentat acestui proiect. Cu ajutorul lor am descoperit unele neajunsuri ale proiectului și am putut să le corectăm.

Mergem mai departe. Acesta a fost doar un pas. Mai sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute pentru pietreni.”, a transmis Florentina Moise.

Pentru a putea beneficia de aceste stimulente, cel puțin unul din membrii familiei trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Piatra Neamț cu cel puțin 12 luni anterioare datei cererii.

De asemenea, beneficiarul trebuie să facă dovada că a lucrat cel puțin 6 luni în ultimele 12 luni anterioare cererii, cu excepția beneficiarilor care au absolvit studii profesionale / liceale / universitare, în ultimele 12 luni anterioare cererii. Această hotărâre se aplică începând cu data de 1 noiembrie 2021 și este o măsură de stimulare a natalității și de susținere a tinerelor familii ce vine în completarea celorlalte măsuri a căror implementare a început deja, respectiv:

  • creșterea numărului locuri în creșe prin construirea unora noi, dar și a calității serviciilor oferite acolo prin modernizarea celor existente. Sunt în proiect realizarea a 5 noi creșe; pentru 4 dintre ele s-a solicitat finanțare de la Compania Națională de Investiții, două fiind deja aprobate, iar una va fi realizată cu fonduri de la bugetul local;
  • modernizarea locurilor de joacă și a zonelor de agrement din Piatra-Neamț unde copiii își pot petrece timpul liber în condiții de siguranță
  • modernizarea Casei Casătoriilor, investiție ce se va realiza cu finanțare de la CNI și pentru care s-a aprobat tot în ședința Consiliului Local de astăzi documentația tehnică.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate