Cum te poate ajuta lumina în amenajarea unei case de vis – trucuri folosite de designerii de interior

0

Încă din copilărie, fiecare visează la casa visurilor sale – încăpătoare, luminoasă, cu o grădină cu flori superbe, balansoar și poate câteva pisici care să toarcă somnoros lângă șemineul din living, în care lumina pătrunde blând prin ferestrele mari. 

Însă, ca visurile să se transforme în realitate, ai nevoie de multă răbdare, imaginație, un buget pe măsura dorințelor tale și o echipă de specialiști care să te ajute să îți transformi locuința în cea la care ai visat dintotdeauna. 

Ce trucuri folosesc designerii de interior pentru a amenaja locuințe cu stil?

  • În primul rând, pentru ca locuința ta să arate senzațional și pe exterior, nu numai pe interior, ai nevoie de foarte multă lumină, amplasată în puncte strategice. Pentru un efect wow, poți opta pentru corpurile de iluminat stradal cu led de la Ledel.ro, care vor face ca totul să arate exact ca în filme, iar aleea, grădina, casa să fie învăluite de lumina perfectă! 
  • Pentru ca exteriorul casei, deja luminat perfect, să arate extraordinar, ai nevoie de o grădină superbă, în care să plantezi numeroase flori colorate și parfumate, iar locuința ta va arăta exact ca în basmele pe care le citeai în copilărie – case perfect luminate, cu pereți albi și grădini uriașe, pline de tot felul de flori înmiresmate.
  • Dacă în exterior totul arată superb, ai nevoie ca și interiorul să fie luminat, aspectuos, plin de culoare. În primul rând, ai nevoie de multă lumină naturală, astfel că ferestrele trebuie să fie cât mai mari și, acolo unde se poate, să pornească de la podea, pentru o luminozitate mai bună. Acolo unde casa permite, poți construi lucarne, acestea fiind perfecte pentru dormitor, mai ales dacă îți place să privești stelele din propriul tău pat.
  • Lumina face ca spațiul să pară mai mare, iar acolo unde nu există suficientă lumină naturală, designerii de interior se folosesc de un mic truc: amplasează lampadare sau veioze în colțuri, în spații mai prost luminate, iar rezultatul este senzațional! Nu numai că locul va părea mai mare, dar atunci când ai lumină în casă te vei simți mai bine și vei fi mai vesel. 
  • Oglinzile – trucul numărul unu pentru mărirea spațiului. În clădirile mari, de cele mai multe ori există oglinzi uriașe, care amplifică (vizual) spațiul. Același truc îl poți aplica și la tine acasă, mai ales că dacă poziționezi strategic o oglindă mare, aceasta va avea funcție dublă: va crea senzația de spațiu mai mare, dar va amplifica și lumina, dacă este poziționată în apropierea unei ferestre sau a unui lampadar. 
  • O locuință luminoasă pare, mereu, o casă primitoare. Pentru a amplifica efectul de luminozitate, folosește culori pastelate sau chiar alb (în locul unora închise sau foarte puternice) pentru pereți, draperii, perdele și mici decorațiuni. Efectul de căldură, de casă luminoasă și primitoare va fi garantat! 

Pentru a folosi lumina în avantajul tău, trebuie doar să consulți o echipă de specialiști, să îți stabilești un buget și să te apuci de treabă, iar locuința ta va arăta exact așa cum își dorești! 

Sursa foto: Pexels.com 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate