NEAMȚ: Urs tranșat, pus în saci și aruncat pe malul unui pârâu

0
Imagine ilustrativă

Se pare că atacurile ursului din ultimele săptămâni în Tarcău au atras consecințe grave. Pe data de 4 septembrie, un localnic a găsit sub un pod ce traversează pârâul Cheia, mai mulți saci plini cu resturi animale. Acesta a anunțat autoritățile, iar în urma anchetei s-a descoperit faptul că un urs a fost ucis, tranșat apoi pus în saci de plastic și aruncat pe malul apei.

Potrivit unor surse, braconierii au luat doar carnea, lăsând în saci resturile care nu puteau fi consumate (cap, blană, intestine).

„La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 46 de ani, cu privire la faptul că sub un pod ce traversează pârâul Cheia din localitatea Tarcău, a descoperit mai mulți saci ce conțin resturi de animale.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificate resturile unui exemplar din specia urs.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale care se impun.”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Georgiana Pușcașu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate