Urșii coboară din pădure, în Tarcău. Au atacat o vacă și o oaie

0

Un crescător de animale, cu stână, din cătunul Brateșul Unguresc, comuna Tarcău, spune că nu mai doarme de o săptămână de frica celor 4 urși ce dau târcoale acestei zone.

Recent, urșii i-au mâncat o vacă. Este a noua vacă pe care o pierde în ultimii ani ca urmare a acestor evenimente. Localnicii de aici sunt destul de izolați de restul comunității, motiv pentru care, de multe ori, trebuie să se apere singuri. Acest crescător de animale spune că avea în posesie o armă pe care o folosea ca să sperie animalele sălbatice, însă în urma unui control de la Arme și Muniții i-ar fi fost confiscată, deoarece a fost găsită în afara cutiei speciale pentru păstrarea armei:

„Nu pot să negociez cu ursul și cu lupul să mă aștepte să caut cheile și să descui lada, să încarc arma, apoi să văd dacă mai e în ogradă.”

Pe lângă acest eveniment, recent un urs ar fi atacat ziua o oaie de rasă într-o curte din Ardeluța, tot în comuna Tarcău.

Nu este de dorit sub nicio formă ca sătenii să își facă dreptate singuri cu arme, fie ele deținute legal sau ilegal. Acești săteni sunt în dificultate și autoritățile ar trebui să îi protejeze sau să găsească soluții.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a prezentat joi, 8 iulie,  în ședința de Guvern, în primă lectură, proiectul de ordonanță de urgență privind aprobarea metodelor de intervenție pentru specia urs brun. Click aici pentru articol.

Rămâne de văzut dacă tratarea efectelor va fi suficientă în rezolvarea problemelor sătenilor de lângă păduri sau va trebui mers direct la cauză… iar cauzele sunt multe, majoritatea provocate tot de om.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate