Subvenții la încălzire pentru familiile monoparentale din Piatra Neamț

0

După ce proiectul de acordare a stimulentului pentru nou-născuți a primit votul favorabil al membrilor Consiliului Local, un nou proiect va fi supus dezbaterii și votării in consiliul local. De această dată se propune acordarea de ajutoare de încălzire pentru familiile monoparentale din Piatra-Neamț, cu venituri reduse și care au unul sau mai mulți copii în îngrijire.

Noul proiect pe care îl pregătim pentru a fi suspus aprobării consiliului local va fi despre acordarea de subvenții la încălzire, familiilor monoparentale din Piatra-Neamț, cu venituri reduse și care au unul sau mai mulți copii în îngrijire.

După cum știm cu toții, facturile la gaz au crescut foarte mult, la fel a crescut și prețul lemnului pentru foc. Familiile monoparentale cu unul sau mai mulți copii care au venituri sub 2.000 lei pe lună trebuie ajutate. Este de neconceput ca un părinte să fie obligat de neajunsurile financiare să facă economie la căldură și să țină copiii în frig.”, a transmis Florentina Moise.

Acest proiect se referă doar la familiile monoparentale unde îngrijirea copilului sau copiilor face imposibilă procurarea unor venituri suplimentare prin muncă.

Va fi un proiect puțin mai dificil în ceea ce privește anticiparea corectă a sumelor de bani ce vor trebui alocate deoarece la Piatra Neamț nu a existat in ultimii 30 de ani o preocupare constantă și nu s-a acordat atenția cuvenită familiilor monoparentale aflate în nevoi, motiv pentru care nu există o statistică clară cu numărul acestor tipuri de familii, cu veniturile sau cu nevoile acestora.

Noi am identificat această nevoie în urma multor audiențe, discuții și întâlniri cu femei din Piatra-Neamț care își cresc singure copiii și de abia reușesc să facă față cheltuielilor și nu pentru că nu ar vrea să muncească mai mult ci pentru că nu pot să se ocupe de creșterea copiilor și să mai facă și altceva pentru a-și mări veniturile.

Dorim ca familiile monoparentale cu copii și cu venituri lunare de sub 2.000 lei, de pe raza municipiului Piatra Neamț să primească o subvenție pentru încălzirea pe perioada anotimpului rece de 200 lei pe lună. Pentru unii poate nu sunt bani mulți acești 200 de lei pe lună dar pentru o familie cu un singur părinte și copii însemnă diferența de la 18 la 21 de grade în locuință.”, a mai transmis Florentina Moise, Președintele Organizației Municipale a PSD Piatra Neamț.

Acesta este al doilea proiect dintr-un set de proiecte ce vizează creșterea natalității în Piatra-Neamț. Cei de la PSD nu au oferit detalii despre toată strategia și despre ce proiecte mai au în plan, probabil pentru a nu se trezi cu piedici din partea altor partide sau pentru a nu avea surprize neplăcute, de tipul celor în care se fură ideile, apoi se afișează depuse de alte formațiuni politice.

Ce este de remarcat este faptul că celelalte partide se implică și ele în astfel de inițiative, încercând să tragă foloase de imagine, dar asta chiar nu contează. Pentru oraș e important să se facă astfel de proiecte și să existe o strategie de creștere a natalității.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate