Neamț: Concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi de director adjunct în şcoli

0

Candidații din Neamț înscriși pentru posturile vacante de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ preuniversitar au susținut luni, 17 iulie, proba scrisă.

Testarea s-a desfășurat la Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, începând cu ora 9:00. Candidații au avut la dispoziție 90 de minute pentru a răspunde la întrebări legate de legislaţie şi managementul educaţional. Pentru a obține punctajul minim (35), cadrele didactice ar fi trebuit să răspundă corect la 28 de întrebări.

„Au fost prezenți toți candidații înscriși. Concursul s-a desfășurat în condiții absolut normale atât din punct de vedere al organizării, cât și al comportamentului candidaților înscriși. Aceștia au avut de rezolvat un număr de 40 de întrebări, care au acoperit o bibliografie destul de vastă.”,  a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general.

Candidații interveviați la ieșirea din examen au declarat că bibliografia a fost una destul stufoasă, care ar fi necesitat mai mult timp pentru învățare.

„Itemii au fost destul de bine construiți, iar bibliografia a fost respectată. A fost mult de studiat pentru un timp relativ scurt. Având în vedere că ne-am ocupat de Evaluarea Națională, Bacalaureat, Titularizare, ne-a rămas puțin timp pentru pregătirea efectivă.”,  a precizat prof.  Șoimaru Cristiana, candidat pentru postul de director la Școala Gimnazială Nr.3 din Piatra-Neamț.

Au fost itemi din legislație și management. Bibliografia a fost una stufoasă, cam greu de acoperit.” a spus prof.  Letos Cristina, candidat pentru postul de director adjunct la Școala generală nr. 5 din Piatra-Neamț.

„ Nu a fost greu, însă a fost mult de învățat. Acum așteptăm rezultatele. În fața unui concurs suntem precum elevii, cu emoții mari. Trebuie să fim pozitivi și să credem că va fi bine.” a declarat consilierul local Claudia Moroiu, candidat pentru postul de director adjunct la Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret” din Piatra-Neamț.

„M-aș fi așteptat să predomine itemi din legislație și mai puțin cei din Alois Gherguț, pentru care am toată stima. Consider că un manager de școală ar trebuie să cunoască mai multă legislație și mai puțină teorie la nivel de clasici pe management și leadership. Oricum, eu sunt încrezătoare în forțele mele, dar dacă nu va fi să fie nu-i un capăt de țară.”  a menționat prof. Iordache Roxana, candidat pentru postul de director la Școala Generală „Daniela Cuciuc”din Piatra-Neamț.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, între 17 şi 18 iulie, are loc elaborarea graficului de desfăşurare a probelor de evaluare a CV-ului şi de interviu.

Analiza CV-ului este realizată de comisia de concurs, în plen, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute în metodologia de concurs, pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc veridicitatea afirmațiilor din CV.

La interviul în fața comisiei de concurs (30 de minute) sunt apreciate calitatea și modul de susținere a ofertei manageriale, precum și cunoștințele privind legislația din domeniul învățământ preuniversitar, raportată strict la specificul și nivelul unității de învățământ.

Probele sunt evaluate de comisii de concurs constituite, la nivelul inspectoratelor şcolare, din 5 persoane: un preşedinte (inspector școlar general/inspector școlar general adjunct/inspector școlar) și 4 membri (2 inspectori şcolari şi 2 directori din unități de învățământ),

Punctajele obținute la fiecare probă se fac publice după încheierea probei respective, în aceeași zi. Un candidat poate contesta punctajul acordat la oricare din probele de concurs în termen de cel mult 48 de ore de la afișarea rezultatelor la ultima probă.

Contestațiile se soluționează în termen de cel mult două zile lucrătoare de la înregistrarea acestora, astfel încât cel târziu în data de 2 august 2017 să fie afișate rezultatele finale ale concursului. Acestea vor fi validate de consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare cel târziu în data de 4 august 2017, iar în perioada 21-23 august vor fi emise deciziile de numire în funcţie începând cu 1 septembrie 2017.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate