Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” duce voia bună în comunele din Neamț

0

Duminică, 16 iulie, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a fost implicat în organizarea câtorva spectacole cultural-artistice în comunele din judeţ. La Brusturi, pe scena amplasată pe stadionul local, sub genericul „Tradiții  și meșteșuguri – Mărturii ale identităţii săteşti”, au poposit membrii ansamblurilor folclorice „Dorna Dorului” din Vatra Dornei (Suceva), „Dor vânătorean” din Vânători (Neamţ) şi „Floricică de la munte” din Piatra-Neamţ, dar şi artişti de marcă, precum Irina Rimes, Nadir, Los Anonimos sau Călin Brăteanu.
Localnicii din Brusturi s-au putut bucura, vizitând şi achiziţionând produse şi lucrări de artă de la Târgul meşterilor popular. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

La Oniceni, ansambulurile „Floricică de la munte” și Dor Vânătorean au participat la prima ediţie a Festivalului „La fântâna lu’ Ştefan”. Manifestarea a beneficiat de aportul artistic a două interprete de muzică poplară de mare rezonanţă în rândul iubitorilor folclorului românesc – Mioara Velicu şi Laura Lavric. Nadir şi Los Anonimos au încheiat cum se cuvine o seară de neuitat pentru locuitorii comunei Oniceni.

sursa: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate