Moș Crăciun le-a adus copiilor din Tașca un cadou special: o ludotecă

0

Moș Crăciun le-a adus copiilor din Tașca un cadou cu totul si cu totul special. Micuții sunt beneficiarii  primei ludoteci din mediul rural, județul Neamț.
Într-un cadru de poveste, aceștia se pot bucura de jocurile și jucăriile puse la dispoziție cu generozitate de inițiatorii proiectului Ludoteca „Fragul de câmp”, un program inițiat de Asociația „Prodestine” Neamț în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al  Comunei Tașca si de la care se așteaptă sprijinul Consiliului Județean Neamț pentru a fi implementat și în alte localități ale județului.
2-dsc0110915 copii din clasele pregătioare ale Școlii din Tașca au avut parte de o surpriza inedită din partea Asociației Prodestine Neamț: un clown i-a însoțit astăzi în lumea plină de farmec a jocurilor și jucăriilor. Micuții au primit cadouri, dulciuri și au savurat tortul în formă de frăguță (însemnul de acum tradițional al ludotecii). După care, cu mic cu mare, toată lumea a trecut la joacă! Proiectul implementat de Asociația Prodestine  în colaborare  cu Primăria Comunei Tașca își propune asigurarea unui centru recreativ, educativ, social și cultural deschis tuturor copiilor din comunitate indiferent de capacități sau condițiile sociale din care provin. Serviciul oferit de ludodecă are ca element central jocul, ca modalitate de instrucție complementară, prin joc copilul învățând să acționeze liber, să fie creativ, competitiv și sa interacționeze cu partenerii, fluidizându-se astfel comunicarea, element fundamental al metodelor ludico-educative.
Ludoteca „Fragul de câmp”, formă alternativa de educație extrașcolara, se dorește a fi un loc unde copilul își alege timpul, jocul și de asemenea partenerii de joc. Aplicat pentru prima data copiilor din mediul rural , proiectul este rezultatul unui studiu  realizat de către lect. univ. dr. Marta Vicol, președintele Asociației „Prodestine” și care a putut deveni realitate prin implicarea directa a primarului comunei Tașca, Daniela Ursache.
Jocurile achizițonate sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4-18 ani, iar diversitatea lor satisface toate gusturile grupului țintă . Un element care merită remarcat este faptul că jocurile  pot fi împrumutate de către copii la domiciliul acestora în baza unui regulament1-dsc01093.

Președintele Asociatiei „Prodestine” a declarat: ”Sunt extrem de mulțumită că în sfârșit joaca și jocurile vor fi luate în serios de către toți cei implicați în activități ludice cu copii, astfel le putem dezvolta copiilor și tinerilor creativitatea, competitivitatea, îi ajutăm să acționeze liber, îi motivăm să aibă inițiative, îi învățăm să-și pregătească  în prealabil acțiunile și să colaboreze cu ceilalți.”

D-na Daniela Ursache,  primar al Comunei Tașca, a ținut să mulțumească reprezentanților Asociației „Prodestine” Neamț punctând : ”Am avut onoarea să cunosc un om cu totul și cu totul special, care îmi este foarte apropiat sufletului meu. În numele întregii comunități vreau să profit de ocazie pentru a-i mulțumi d-nei lect. univ. dr. Marta Vicol pentru inițiativa pe care a avut-o și să o asigur de tot sprijinul meu în continuarea proiectului.”

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate